Now Reading:
Uspješno završeno prvo izdanje utrke “Kajbumščak trail” koje je okupilo 270 natjecatelja – “Sve je bilo na visokom nivou”
Full Article 3 minutes read

Uspješno završeno prvo izdanje utrke “Kajbumščak trail” koje je okupilo 270 natjecatelja – “Sve je bilo na visokom nivou”

U organizaciji Trkačkog kluba “Maraton“ Krapina, u srijedu je u Krapini prvo izdanje “Kajbumščak traila“ na kojem je sudjelovalo 270 sudionika, a trčalo se na tri staze.

Kako su organizatori i najavljivali, svatko tko je želio provesti Dan antifašističke borbe u prirodi došao je u Krapinu.

– Trkači i trkačice imali su na izbor tri staze i to stazu “Dedek Kajbumščak“ dugačku 26 kilometara, zatim stazu “Šumski Gujdek“ od 17 kilometara i “Mali Krap“ od 9 kilometara. Bilo je užasno vruće danas, tako da čestitke svim natjecateljima koji su se odvažili doći danas na start, trčali i završili ovu, mogao bih reći dosta tešku utrku. Imali smo jednu manju intervenciju HGSS-a, naime jednu su curu uspješno ispratili sa Strahinjčice, a ostalo je sve prošlo u najboljem redu – rekao je član TK Maraton, Ante Radak.

Pobjednik najduže i najzahtjevnije utrke “Dedek Kajbumščak” bio je Nikola Špoljar iz Army runng teama/AK Zabok.

Napokon da imamo u Zagorju jednu tešku stazu koju se baš treba pomučiti da je pretrčiš. Neandertalci koji su nas ohrabrivali na startu, po meni su bili tip – top. Organizacija je super. Sve je bilo na visokom nivou – istaknuo je Špoljar, dodajući da je rezultatom vrlo zadovoljan jer je ostvario svoju želju da pretrči stazu za manje od tri sata.

Organizacijom utrke, a i postignutim rezultatom zadovoljna je i Helena Gleđa, pobjednica utrke “Dedek Kajbumščak“ koja inače trči za Atletski klub Dubrovnik.

– Utrka je bila zahtjevna, vrijeme je bilo poprilično vruće, no to su uvjeti u ovo doba, tako da sam bila spremna na to. Zadovoljna sam rezultatom, organizacija je odlična i vidimo se dogodine. Super je sve osmišljeno i staza je bila dobro označena. Stvarno pohvala organizatorima i Gradu Krapini za ovakav jedan sportski događaj – pohvalila je organizatore Gleđa.

Gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović istaknuo je da mu je drago što su se u Krapinu, na Hušnjakovo vratila događanja koja su sva bila jako dobro posjećena, iznad svih očekivanja, pa uputio čestitke članovima trkačkog kluba, na dobroj organizaciji traila.

– Nakon što je ekipa iz Trkačkog kluba Maraton organizirala festivalsku utrku i utrku za Dan grada, drago mi je da je sad i u “Noći pračovjeka“ organiziran ovaj trail. Vidimo da je dobra pozitivna atmosfera, da se okupilo puno trkača, ali i svih drugih posjetitelja- rekao je gradonačelnik Gregurović.

– Grad i Turistička zajednica su tu da pruže potporu, koju smo i dali, a naravno da ćemo takve manifestacije podržavati i u vremenima koja su ispred nas – naglasio je Gregurović, dodavši da je lokacija na kojoj je održana “Noć pračovjeka“ jako lijep ambijent i vrlo dobar za organizaciju takvih manifestacija.

– Nakon što je prije nekoliko godina izmješten cestovni prijelaz prema Hušnjakovom, ovdje smo dobili jednu predivnu pješačku zonu bez automobila gdje se mogu organizirati predivni događaji. Imali smo roštiljadu u nedjelju, a sada uspješnu utrku i mislim da je ovo fantastičan ambijent za tako nešto – zaključio je Gregurović.

www.sjever.hr/sleljak/zip.com.hr
23.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.