Now Reading:
Međimurska županija priprema projekte u obrazovanju vrijedne 300 milijuna kuna, župan Posavec otkrio planove
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija priprema projekte u obrazovanju vrijedne 300 milijuna kuna, župan Posavec otkrio planove

Međimurska županija poznata je po uspjesima svojih učenika u raznim područjima, a samo je u ovom tjednu upriličila prijem za polaznike Centra izvrsnosti iz informatike Međimurske županije i njihove mentore kao i za učenike dobitnike nagrade Oskar znanja sa svojim mentorima.

A da bi takvi uspjesi bili mogući nužno je za ove mlade ‘lumene’ osigurati potrebne uvjete. Međimurska županija u tu svrhu je u proteklih nekoliko godina obnovila, dogradila i adaptirala te obogatila sadržajima dvadesetak škola, što osnovnih, što područnih.

-U odnosu na druge regije u Hrvatskoj, doista imamo kvalitetne uvjete u obrazovanju. Moja je agenda da uvijek treba težiti boljem i već sada smo pripremili projekte vrijedne 300 milijuna kuna za daljnju dogradnju osnovnih i srednjih škola, za izgradnju sportske dvorane, za koje želimo da se grade diljem Međimurja – rekao je međimurski župan Matija Posavec dodajući kako su projekti ili pripremljeni ili u fazi pripreme i spremno čekaju na otvaranje natječaja.

-U srednjoškolskom obrazovanju nakon Tehničke škole koja je Regionalni centar kompetentnosti, nakon dograđene i obnovljene Graditeljske škole imamo velik projekt Centra izvrsnosti u Srednjoj školi Prelog. Također tu je i dogradnja gimnazije za jednosmjensku nastavu i adaptacija Gospodarske škole – opisao je župan.

Govoreći o strategiji osnovnoškolskog obrazovanja, Posavec je istaknuo kako je u planu gradnja pet sportskih dvorana i barem desetak škola s krajnjim ciljem da sve škole imaju jednosmjensku nastavu uz maksimalno iskorištene kapacitete i područnih škola koje nemaju namjeru zatvarati, već pretvoriti u škole u pravom smislu riječi, kao i njihove prostore koristiti i za neke druge sadržaje.

abrkic/sjever.hr
23.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.