Now Reading:
LAG Sjeverozapad: Novih 4,1 milijun kuna za projekte male infrastrukture – evo kojim će općinama i koliko sredstava dodijeliti
Full Article 2 minutes read

LAG Sjeverozapad: Novih 4,1 milijun kuna za projekte male infrastrukture – evo kojim će općinama i koliko sredstava dodijeliti

Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad donijete su odluke o odabiru projekata za Mjeru 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Temeljem ovih odluka o dodjeli bespovratnih sredstava 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad dobit će ukupno 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava kojima će financirati prijavljene projekte vezane uz „malu infrastrukturu“.

Ovom odlukom bespovratna sredstva dobit će Općina Sračinec za izgradnju malonogometnog igrališta Borovje, Općina Beretinec za izgradnju i opremanje igrališta za mali nogomet i rukomet, Općina Vinica za rekonstrukciju groblja u Marčanu, Općina Petrijanec za izgradnju rotacijskog parkinga kod groblja u Petrijancu.

Nadalje, Općina Cestica dobit će sredstva za izgradnju zgrade društvenog doma u naselju Jarki, Općina Maruševec za rekonstrukciju zgrade društvenog doma u Druškovcu, Općina Vidovec za rekonstrukciju parka u Vidovcu, Općina Sveti Ilija za rekonstrukciju ograde mjesnog groblja, Općina Bednja za izgradnju fontane u parku kod crkve u Bednji, Općina Donja Voća za rekonstrukciju grobne kuće u Donjoj Voći.

Općina Klenovnik sredstva će dobiti za rekonstrukciju i dogradnju grobne kuće i izgradnju pomoćne građevine i uređenje dijela groblja, Grad Lepoglava za izgradnju nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnju konzolne nadstrešnice, Grad Varaždin za izgradnju dječjeg igrališta u Gojancu te Grad Ivanec za rekonstrukciju ograde i uređenje pješačke staze uz južnu ogradu mjesnog groblja u Margečanu.

Unapređenje kvalitete života u općinama i gradovima

-Svaka od jedinica lokalne samouprave s područja našeg LAG-a za projekte koji su prijavile na već drugi natječaj LAG-a Sjeverozapad za Mjeru 7.4. dobit će gotovo 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava. Već je prvi LAG natječaj za ovaj tip operacije pokazao da su jedinice lokalne samouprave s našeg područja dobro osmislile i pripremile projekte za izgradnju male infrastrukture, a tako je bilo i na ovom natječaju. Zahvaljujući bespovratnim sredstvima LAG-a Sjeverozapad gradovi i općine s našeg područja realizirat će nove projekte kojima će biti unaprijeđena kvaliteta života stanovništva na cijelom području našega LAG-a – naglasio je na sjednici Upravnog odbora dipl. ing. Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

www.sjever.hr
22.06.2022.,

Input your search keywords and press Enter.