Now Reading:
“Pruži mi ruku – zajedno do Japice” – HPD Cesargrad organizira izlet za osobe s invaliditetom
Full Article 2 minutes read

“Pruži mi ruku – zajedno do Japice” – HPD Cesargrad organizira izlet za osobe s invaliditetom

Hrvatsko planinarsko društvo Željezničar – Zagreb uz podršku i pomoć HPD-a Cesargrad organizira izlet “Pruži mi ruku – zajedno do Japice” koji je namijenjen osobama s invaliditetom.

Izlet će se održati u nedjelju, 3. srpnja, a polazak je iz Tuhlja u 9 sati prema vrhu Japica i dalje do planinarske kuće, gdje je predviđena duža pauza za okrjepu. Ruta predviđa daljnje spuštanje s Cesargrada u Klanjec, uz osiguran prijevoz osobnim automobilima iz Klanjca natrag u Tuhelj. Izlet će se održati uz stručno vodstvo planinarskih vodiča i članova oba društva.

– Ovim putem pozivamo sve koji u obitelji imaju osobu s invaliditetom, prijatelja ili prijateljicu, da ih povedu i pridruže nam se ujutro u 9 sati u Tuhlju na parkiralištu kod Osnovne škole, odakle će biti polazak. U prilogu je link na poziv za izlet, a u slučaju potrebe za više informacija budite slobodni nazvati na broj telefona 091/655 4541, Sanja Smolčić – poručili su iz HPD-a Cesargrad.

Napominju isto tako da trasa izleta nije zahtjevna te se staza blago uspinje ili spušta. Svaka kondicija je dobrodošla, a tempo hodanja bit će prilagođen mogućnostima svakog sudionika izleta, a predviđeno trajanje izleta je 4 sata. Od opreme je potrebno imati čvrste cipele za kretanje u prirodi (preporuka su gojzerice), ruksak (voda, rezervna odjeća, zaštita od sunca, hrana, osobne stvari) i planinarske štapove.

www.sjever.hr
21.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.