Now Reading:
Održana Početna konferencija projekta CRO-SI-SAFE; Župan Kolar: Spremni smo biti vodeći partner ovakvih projekata
Full Article 3 minutes read

Održana Početna konferencija projekta CRO-SI-SAFE; Župan Kolar: Spremni smo biti vodeći partner ovakvih projekata

U ponedjeljak je u dvorcu Strmol u Rogatcu u susjednoj Sloveniji održana Početna konferencija prekograničnog projekta “Unapređenje kvalitete suradnje i partnerstva hitnih službi Krapinsko-zagorske županije i Savinjske regije – CRO-SI-SAFE”.

Projekt CRO-SI-SAFE realizira se u okviru programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014– 2020, a glavni mu je cilj unaprjeđenje prekograničnog partnerstva hitnih spasilačkih službi uspostavom zajedničkog protokola prekogranične suradnje CRO-SI-SAFE tima radi unaprjeđenja sustava civilne zaštite te povećanja otpornosti na nepogode i nesreće na području Krapinsko-zagorske županije i Savinjske regije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 739.612,25 EUR, a sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj sufinanciran je u iznosu od 628,670,40 EUR.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar istaknuo je dobru suradnju hrvatskih i slovenskih dionika.

-Budući da je Slovenija 10-ak godina duže od Hrvatske punopravni član Europske unije i po primjeru dobre prakse u suradnji sa slovenskim partnerima danas spremni smo biti vodeći partner ovakvih projekata – kazao je župan te naglasio važnost edukacija za dionike hitnih službi i širu javnost.

Župan Općine Rogatec Martin Mikolič istaknuo je važnost uspostave iskustvene sobe u Rogatcu i Krapinsko-zagorskoj županiji te nabavu opreme, kao i provođenje edukacija preko projekta za pravovremene reakcije u mogućim društvenim neprilikama i vremenskim nepogodama poput poplave, požara i potresa.

Ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar predstavila je ciljeve, ključne aktivnosti i rezultate projekta koji će se provoditi narednih 12 mjeseci odnosno do 31. svibnja 2023. godine. Naglasila je i aktualnost tematike projekta s obzirom na sve učestalije vremenske nepogode i nedavne potrese u Hrvatskoj te pohvalila suradnju sa slovenskim partnerima.

Direktorica Razvojne agencije Sotla Bojana Žaberl pohvalila je suradnju partnera na ranijim uspješnim Interreg projektima i pozdravila ovaj projekt kao vrlo koristan za lokalnu i širu zajednicu, budući da povezuje dionike hitnih službi, civilne zaštite, vatrogasnih službi i policije za uspostavu jedinstvenog CRO-SI-SAFE tima za pravovremenu reakciju u različitim situacijama.

Završna konferencija ovog projekta biti će održana u Krapinsko-zagorskoj županiji za godinu dana.

sjever.hr/zara.hr 21.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.