Now Reading:
Gradonačelnik Bosilj ugostio Matea Žugeca koji se zlatnim slovima upisao u povijest varaždinskog sporta
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Bosilj ugostio Matea Žugeca koji se zlatnim slovima upisao u povijest varaždinskog sporta

Gradonačelnik Neven Bosilj rado je ugostio uspješnog varaždinskog vrhunskog sportaša, člana GK Vindija, Matea Žugeca i njegova trenera Emila Šanjeka u vijećnici koji se zlatnim slovima upisao u povijest varaždinskog sporta.

Mladi varaždinski gimnastičar postigao je na Svjetskom kupu vrhunske rezultate osvojivši srebrnu medalju u Bugarskoj i zlatnu medalju u Sloveniji u disciplini konja s hvataljkama što predstavlja jedan o najbolji sportskih rezultata varaždinskog sporta.

– Prošli tjedan smo imali Enesa Garibovića koji je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom kupu u karateu, a danas imamo zlatnog Matea Žugeca na Svjetskom kupu u Kopru u atletici. Želimo pokazati svoju podršku i Mateu i njegovom treneru Emili. Grad je za njihove uspjehe doznačio Zajednici sportskih udruga 15 000 kuna kao poticaj, 10 000 za Matea i 5 000 za trenera kao poticaj i zahvalu za ove rezultate. Pred njim je sigurno blistava budućnost i sjajna karijera – poručio je Bosilj te pojasnio kako postoje problemi vezani uz same uvjete treninga s obzirom da je gimnastičari treniraju u dvorani u privatnom vlasništvu čiji vlasnik ima sasvim drugačiju ideju njene namjene.

-Grad Varaždin je zamolio vlasnika da pričeka da pokušamo osigurati sredstva u proračunu i napraviti procjenu vrijednosti tog objekta da vidimo na koji bismo način mogli razriješiti situaciju. Nadam se da će procjena zadovoljiti apetite vlasnika jer mislim da i Mateo i pogotovo Emil koji je okupio stotine djece zaslužuju adekvatne uvjete za rad – dodao je gradonačelnik rekavši kako će ukoliko to ne upali gimnastičari svakako dobiti adekvatan prostor za treninge.

Gradonačelnik je primio i poklon, originalni dres s potpisom Matea Žugeca koji će se naći u kolekciji varaždinskih sportskih memorabilija predviđenih za humanitarnu aukciju.

Nagrađeni Mateo Žugec istaknuo je kako se emocije još nisu slegle.

-Ovo je moja prva godina seniora, tri svjetska kupa, dvije medalje, zlatna i srebrna, i izuzetno sam sretan. Već sutra letim na Mediteranske igre za Alžir, a cilj je, također, finale. U kolovozu imamo najvažnije natjecanje u godini, Seniorsko europsko prvenstvo u Muenchenu gdje je također cilj finale – rekao je Mateo. Cilj mu je dodaje, kao i svakom sportašu nastupiti na Olimpijskim igrama.

Trener Šanjek ne krije koliko uživa u svom poslu i svakom uspjehu sportaša.

-Stvarno imamo dobru generaciju i dolazi još dobrih imena za koja ćete uskoro čuti. Krenuli smo iz ničega nešto raditi i kao treneru mi je svaka medalja atletičara je izuzetno važna, ali i obveza da idući puta budemo još bolji – zaključio je.

abrkic/sjever.hr
21.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.