Now Reading:
Goričan povodom Dana Općine priprema trodnevni slavljenički program za sve generacije
Full Article 3 minutes read

Goričan povodom Dana Općine priprema trodnevni slavljenički program za sve generacije

Na samo Ivanje, u petak 24. lipnja započinje obilježavanje Dana Općine Goričan.

Općinski načelnik Emanuel Sinković zadovoljan je što ove godine sve mještane, ali i posjetitelje očekuje zaista bogat program. Osvrnuvši se na prvu godinu mandata, načelnik Sinković naglasio je kako je suradnja s Općinskim vijećem i više nego dobra što potvrđuje i činjenica da se gotovo sve odluke donose jednoglasno, a potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 15 milijuna kuna što su tri godišnja proračuna Općine aktualna uprava u prvih godinu dana zacrtala je put kojim Goričan mora dalje.

-Potrudili smo se pripremiti šarolik program za sve generacije. Siguran sam da će svi koji nas posjete uživati, jer nam druženja i zabave svima nedostaje. Vjerujem da će nas poslužiti i dobro vrijeme i da ćemo se svi, barem nakratko, opustiti uz dobru glazbu, hranu i piće. Pozivam sve da nam se pridruže, bit će nam drago da vas možemo ugostiti – poručio je Sinković.

Prije središnjeg dijela proslave, svečane sjednice Općinskog vijeća bit će održana sveta misa, dok je nakon sjednice predviđeno otvorenje edukacijsko-prezentacijskog centra na Šuderici uz party dance zvijezda 90-ih, Elle, Minee i Ivane Banfić.

Na svečanoj sjednici načelnik će se osvrnuti na prošlo jednogodišnje razdoblje i projekte realizirane u tome periodu kao i na buduće planove. Bit će to i prilika da se Općina dodjelom priznanja najzaslužnijim mještanima zahvali za požrtvovnost, trud i vrijeme koje nesebično daju za dobrobit cijele zajednice.

-Svečana sjednica uvijek je prilika da vidimo što smo od zacrtanog uspjeli realizirati, ali ono što je još važnije, osim pogleda unazad, pogled je u budućnost na koju uvijek gledamo puni optimizma. Osim što smo od preuzimanja vlasti intenzivno krenuli s apliciranjem na razne natječaje kako bi u Općinu Goričan privukli što više europskih sredstva, povećali smo ulaganja u ljude na svim razinama i sa svime time nastavljamo i dalje – kazao je Sinković.

Program se nastavlja u subotu, 25. lipnja. U 10 sati na graničnom prijelazu Goričan u čast Ukrajinaca pogođenih ratom posadit će se drvo, a u 13 sati na Šuderici započinje natjecanje u kuhanju udruga pod nazivom „Kulinarske tajne Gorčkih udruga“ uz pratnju Gorčkih bandista i gostiju iz Mađarske.

Subotnji popodnevni program nastavlja se u 16 sati besplatnom degustacijom hrane koju će pripremati udruge, a uz sportske igre mladih i roditelja proglasit će se najbolji kuhar kao i najspretniji sportskim igrama.

Od 19 sati povodom obilježavanja 25 godina nastupit će Puhački orkestar Goričan nakon čega će sve prisutne do kasno u noć zabavljati Vlado Kalember i Srebrna krila te DJ Alan i band Noćna smjena za warm up i after.

Posljednji dan slavlja Dana Općine, u nedjelju, 26. lipnja starta u 10.30 sati svečanom svetom misom, a potom od 15 sati predviđen je program streličarstva za djecu i odrasle gdje će posjetitelji moći vježbati gađanje na interaktivnim elektroničkim metama. Nastupom mažoretkinja i pripremom međimurske turske kave s rumom i jajem by Mateja Munka od 16.30 sati nastavlja se popodnevni dio programa, a od 17.30 sati predviđena je smotra KUD-ova uz folklor, predstavu i mimohod te nastup tamburaškog sastava Vragolani.

Bogat program kroz sva tri dana dodatno će obogatiti i zabavni park i lunapark za djecu, a iz Općine Goričan pozivaju sve posjetitelje da svojim dolaskom uveličaju ovu trodnevnu proslavu.

www.sjever.hr
21.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.