Now Reading:
FOTO Policija će uskoro dobiti nove mlade snage? Gužva na Danu otvorenih vrata PU varaždinske – srednjoškolci isprobavali opremu i naoružanje
Full Article 2 minutes read

FOTO Policija će uskoro dobiti nove mlade snage? Gužva na Danu otvorenih vrata PU varaždinske – srednjoškolci isprobavali opremu i naoružanje

Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, kojim se planira upis 480 polaznika.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava varaždinska u utorak je u Parku mladih u Varaždinu organizirala Dan otvorenih vrata policije.

Predstavljeni su razni poslovi policije, kao i vozila, oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, a policijski službenici Interventne jedinice policije prezentirati su opremu i naoružanje koje koriste u svom radu te demonstrirati borilačke vještine i rukovanje oružjem.

Darko Dragičević, policijski službenik za temeljnu policiju PU varaždinske rekao je da im je cilj da se neki od mladih odluče za upis u Policijsku školu „Josip Jović” u Zagrebu i postanu policajke i policajci.
-Policijski posao trebaš osjetiti u sebi, osjetiti da si rođen za taj poziv, a toj se službi doista trebaš predati. Ovaj posao nudi prije svega je čast, ali nudi i cjeloživotno obrazovanje i razvoj tebe kao osobe – rekao je Dragičević.

Mladi su pokazali velik interes, među njima i Marko iz Cestice koji je na varaždinskoj Gospodarskoj školi završio za konobara, ali kaže da bi jednog dana želio postati policajac.
-Zanima me ovo zvanje prije svega zbog stalnog posla, u državnoj firmi si i to je najbitnije. Fizičku spremu imam i nadam se da će sve biti uspješno – rekao je Marko.

Ivan pak ističe da je riječ o atraktivnom i dinamičnom zanimanju.

-Zanima me policijska srednja škola jer mislim da je to jako dobar posao, a najzanimljivije mi je vježbanje – rekao je Ivan.

Podsjetimo, natječaj MUP-a je otvoren do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

a.kučić/sjever.hr
21.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.