Now Reading:
U Podravini i Prigorju poslodavci traže sve više radnika, a ovo su najtraženija zanimanja
Full Article 2 minutes read

U Podravini i Prigorju poslodavci traže sve više radnika, a ovo su najtraženija zanimanja

Poslodavci iz Koprivničko-križevačke županije tijekom prošlog su mjeseca pri Područnom uredi Križevci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prijavili 507 potreba za radnicima, što je za 20,7 posto više nego u travnju te za 38,5 posto više nego u svibnju lanjske godine.

Promatrano prema djelatnostima, najviše je potreba iskazano u prerađivačkoj industriji, odnosno 28,6 posto, dok je u građevinarstvu bilo 19,3 posto slobodnih radnih mjesta, a u području trgovine na veliko i na malo; popravku motornih vozila i motocikala 12 posto.

Najtraženija zanimanja u svibnju ove godine su: vrtlarski radnik/vrtlarska radnica za jednostavne vrtlarske i hortikulturne radove (39 osoba), prodavač/prodavačica (30 osoba), radnik/radnica na proizvodnoj liniji (25 osoba), konobar/konobarica (24 osobe), vozač/vozačica viličara (21 osoba), bravar/bravarica (20 osoba), zidar/zidarka (19 osoba), radnik/radnica u visokogradnji (16 osoba), tesar/tesarica i vozač/vozačica teretnog vozila (po 15 osoba), čistač/čistačica (14 osoba), transportni radnik/transportna radnica (12 osoba), poljoprivredni radnik/poljoprivredna radnica (11 osoba), armirač/armiračica, monter/monterka građevinskih skela i elektroinstalater/elektroinstalaterka (po 10 osoba), pomoćni kuhar/pomoćna kuharica (9 osoba), odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece i radnik/radnica na montaži (po 8 osoba), medicinska sestra/medicinski tehničar i kuhar/kuharica (po 7 osoba).

Vrijedi spomenuti i da je u prvih pet mjeseci 2022. godine ukupno prijavljeno 2.509 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je u odnosu na isto razdoblje 2021. godine više za 596 osoba ili 31,2 posto.

a.kučić/sjever.hr
20.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.