Now Reading:
U Podravini i Prigorju poslodavci traže sve više radnika, a ovo su najtraženija zanimanja
Full Article 2 minutes read

U Podravini i Prigorju poslodavci traže sve više radnika, a ovo su najtraženija zanimanja

Poslodavci iz Koprivničko-križevačke županije tijekom prošlog su mjeseca pri Područnom uredi Križevci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prijavili 507 potreba za radnicima, što je za 20,7 posto više nego u travnju te za 38,5 posto više nego u svibnju lanjske godine.

Promatrano prema djelatnostima, najviše je potreba iskazano u prerađivačkoj industriji, odnosno 28,6 posto, dok je u građevinarstvu bilo 19,3 posto slobodnih radnih mjesta, a u području trgovine na veliko i na malo; popravku motornih vozila i motocikala 12 posto.

Najtraženija zanimanja u svibnju ove godine su: vrtlarski radnik/vrtlarska radnica za jednostavne vrtlarske i hortikulturne radove (39 osoba), prodavač/prodavačica (30 osoba), radnik/radnica na proizvodnoj liniji (25 osoba), konobar/konobarica (24 osobe), vozač/vozačica viličara (21 osoba), bravar/bravarica (20 osoba), zidar/zidarka (19 osoba), radnik/radnica u visokogradnji (16 osoba), tesar/tesarica i vozač/vozačica teretnog vozila (po 15 osoba), čistač/čistačica (14 osoba), transportni radnik/transportna radnica (12 osoba), poljoprivredni radnik/poljoprivredna radnica (11 osoba), armirač/armiračica, monter/monterka građevinskih skela i elektroinstalater/elektroinstalaterka (po 10 osoba), pomoćni kuhar/pomoćna kuharica (9 osoba), odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece i radnik/radnica na montaži (po 8 osoba), medicinska sestra/medicinski tehničar i kuhar/kuharica (po 7 osoba).

Vrijedi spomenuti i da je u prvih pet mjeseci 2022. godine ukupno prijavljeno 2.509 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je u odnosu na isto razdoblje 2021. godine više za 596 osoba ili 31,2 posto.

a.kučić/sjever.hr
20.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.