Now Reading:
Završio čakovečki Športko 2022. – medalje sudionicima podijelila gradonačelnica Cividini
Full Article 2 minutes read

Završio čakovečki Športko 2022. – medalje sudionicima podijelila gradonačelnica Cividini

Svečanom podjelom medalja najuspješnijim  sudionicima u subotu je i službeno završilo još jedno izdanje serijala Športko kojeg već 18 godina organizira Udruga za šport djece i mladeži iz Čakovca.

Svečanost je održana na čakovečkim Gradskim bazenima “Marija Ružić”, a medalje su podijeljene sudionicima sukladno dolasku na Športko subote. I ove godine bilo je organizirano sedam subota na kojima su vrtićarci mogli iskušati loptačke sportove, tenis, gimnastiku, atletiku, bicikliranje, plivanje kao i zajedničko kros trčanje s roditeljima.

Brončanu medalju primili su oni koji su bili na tri subote, srebrnu oni koji su bili na četiri i pet, a zlatnu oni koji su bili na šest i sedam. Medalje je sudionicima podijelila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini koja je pohvalila sve sudionike, ali i njihove roditelje te bake i djedove što su bili ustrajni i pohađali serijal. Izrazila je i uvjerenje kako će se mnogi sudionici i nakon Športka priključiti radu jedne od brojnih sportskih udruga s gradskog područja.

Glavni cilj serijala Športko je animirati i uključiti što veći broj djece vrtićkog uzrasta i roditelje u sportske aktivnosti. Akciju provode profesori TZK-a, apsolventi Kineziološkog fakulteta i animatori. Športko je namijenjen djeci vrtićke dobi kako bi im se osuvremenila i osigurala kvalitetna provedba tjelesne aktivnosti kao važnog čimbenika održavanja psihofizičke ravnoteže.

Serijal Športko 2006. godine proglašen je najbolje osmišljenim dječjim sportskim programom u Hrvatskoj. Tajnica Udruge za šport djece i mladeži Tea Kolarić kazala je kako je zadovoljna ne samo odazivom već i činjenicom da se serijal uspješno održao nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije. Zahvalila je na podršci i Gradu Čakovcu i brojnim sponzorima koji svake godine prepoznaju jedinstvenu vrijednost Športko serijala. 

www.sjever.hr/cakovec.hr
19.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.