Now Reading:
OSVJEŽENJE I UŽIVANCIJA Ovaj domaći sladoled od jagoda morate probati – malo sastojaka, jednostavna priprema!
Full Article 2 minutes read

OSVJEŽENJE I UŽIVANCIJA Ovaj domaći sladoled od jagoda morate probati – malo sastojaka, jednostavna priprema!

U ovim vrućim danima sladoled je više nego dobrodošlo osvježenje, a još kad je riječ o sladoledu s jagodama…čista uživancija!

Ovoga vam puta donosimo brz, jednostavan i predobar recept za domaći sladoled od ovih čarobnih crvenih zavodnica, a recept smo preuzeli sa stranice diva.vecernji.hr

Sastojci

1 kg jagoda
2 žlice šećera
400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
500 ml mliječnog vrhnja za šlag
1 žličica ekstrakta vanilije (po izboru)

Priprema

Prepolovite jagode, stavite ih u vatrostalnu posudu te pospite šećerom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 150°C oko jedan sat, tj. dok se sok iz jagoda potpuno ne reducira. Promiješajte jagode svakih 15 min, pazite da ne zagore i da se sokovi previše ne karameliziraju.

Izvadite ih iz pećnice te premjestite u plastičnu posudu. Štapnim mikserom usitnite jagode te ohladite. Zatim dodajte kondenzirano mlijeko i vaniliju te električnim mikserom miksajte dvije minute kako biste dobili prozračnu kremu.

U drugoj posudi čvrsto istucite vrhnje u šlag te dodajte malo u kremu od jagoda. Laganim pokretima umiješajte špatulom. Dodajte tako vrhnje još nekoliko puta lagano miješajući dok sve ne potrošite. Prebacite u posudu za zamrzavanje, poravnajte, prekrijte površinu pek papirom i istisnite zrak iz mjehurića.

Poklopite. Zamrznite na 12 sati.

Prije posluživanja pustite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi.

fotoI pixabay
www.sjever.hr/diva.vecernji.hr
19.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.