Now Reading:
Svečano uz Dane Ivanovca: Priznanje dobio Nino Baša, uz izložbu osnovnoškolaca i Foto-kino kluba te otkrivanje spomen-ploče
Full Article 3 minutes read

Svečano uz Dane Ivanovca: Priznanje dobio Nino Baša, uz izložbu osnovnoškolaca i Foto-kino kluba te otkrivanje spomen-ploče

Od utorka 14., pa sve do nedjelje 26. lipnja Ivanovec slavi svoje dane. Nakon otvorenja proslave s vrtićkim maturantima na terenima NK „Mladost“ Ivanovec, u tamošnjem Domu kulture održana je svečana sjednica povodom dana mjesta.

Ivanovec je najveće prigradsko naselje u sastavu Grada Čakovca, što su na sjednici dokazali brojnošću, izvedbama Kulturno umjetničkog društva „Katruže“ uz voditeljicu Antoniju Jurinec, izložbom u povodu 15 godina Foto-kino kluba Ivanovec, prezentacijom završetka projekta osnovnoškolaca uz 150 godina školstva u Ivanovcu i brojnim odrađenim projektima. Ivanovec trenutno broji 1945 stanovnika u 616 kućanstava, a kako je istaknula u svom govoru predsjednica Mjesnog odbora Ivanovec Melita Kraljić, ujedno i 124 tvrtki, opg-ova i obrta.

Poseban naglasak na sigurnost mještanki i mještana, posebice kada je promet u pitanju, stavila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i najavila kako kreće projekt sanacije ulice Josipa Broza i asfaltiranje dijela prometnica diljem mjesta.

-Intenzivno radimo na idejnom rješenju za uređenje prometnice za obilaznicu, kako bi se rasteretio teretni promet i dodatno povećala sigurnost svih sudionika u prometu, posebno djece, a svjesni smo problema kod spoja na državnu cestu na kružno raskrižje iz nekih prijašnjih vremena, ali znam da ćemo zajedno i to riješiti u narednom razdoblju. Moram zahvaliti predsjednici Mjesnog odbora te Ivanovčarkama i Ivanovčarima koji su nam podrška i partneri u svim akcijama. S mnogima od vas sjeli smo i popričali, čula sam vaše ideje te sada slijede konkretnije realizacije kako bi Ivanovec i Čakovec bili još poželjnija mjesta za život – rekla je čakovečka gradonačelnica i u svoje te u ime župana Međimurske županije Matije Posavca posebno čestitala Foto – kino klubu Ivanovec koji je na svečanosti povodom Dana Grada Čakovca imao čast prvi dobiti nagradu za mlade „Adam Zrinski“, a tijekom Dana Ivanovca pripremio izložbu kao presjek svog dugogodišnjeg uspješnog rada.

-Drage Ivanovčarke i Ivanovčari, sretan vam vaš dan, sretan nam dan Ivanovca, u svakom projektu, manifestaciji i akciji koju organizirate ili provodite osjeća se Ivanovečko srce na koje smo izuzetno ponosni – zaključila je Cividini.

150 godina školstva u Ivanovcu

Pritom je posebno priznanje primio uspješan stolnotenisač Nino Baša i zaslužio veliki aplauz, a u sklopu sjednice ujedno je svečano otkrivena spomen-ploča na drugoj školskoj zgradi, sadašnjoj zgradi Doma kulture u Ivanovcu. To je jedina od triju zgrada koja još nije imala spomen-ploču, a gdje se punih 50 godina prošloga stoljeća odvijala nastava. Isto je dio aktivnosti projekta učenika petih i sedmih razreda OŠ Ivanovec, u sklopu Projekta Građanin i odabrane teme „Godine su ipak važne – 150 godina školstva u Ivanovcu“. U projektu do kraja školske godine sudjeluju učenici: Mura Blažević, Tara Puhalović, Leonarda Vlahek, Toni Novaković Toplek, Anja Zagorec, Janja Ružman i Lota Mihaljković pod vodstvom mentorica Palmine Novak i Nataše Kralj uz ravnateljicu OŠ Ivanovec Kseniju Korent, a zajedno s njima spomen ploču otkrile su gradonačelnica i predsjednica MO.

Središnji događaj proslave dana mjesta su sportske igre na prostorima NK Mladost Ivanovec u subotu, u nedjelju će se održati mimohod i misa u Župnoj crkvi, u srijedu 22. lipnja jutarnje polaganje vijenaca povodom Dana antifašističke borbe, a od 18:30 sati Foto kino klub i gosti u Dom kulture donose „Večer glume i plesa“. U četvrtak je planirano druženje umirovljenika od 15 sati ispred Doma kulture, dok se u subotu u 14 sati otvara izložba Udruge „Izvor“, a od 16 sati u organizaciji KK „Mladost“ igra košarkaški turnir.

www.sjever.hr/cakovec.hr
18.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.