Now Reading:
Prostirka u hladovini, dobra volja i ugodno društvo – na varaždinskom „Starcu” vježbanjem obilježen Međunarodni dan joge
Full Article 2 minutes read

Prostirka u hladovini, dobra volja i ugodno društvo – na varaždinskom „Starcu” vježbanjem obilježen Međunarodni dan joge

Tradicionalno, varaždinski ogranak međunarodnog sustava „Joga u svakodnevnom životu” besplatnim satom joge na otvorenom ove je subote obilježio 21. lipnja, Međunarodni dan joge.

U prekrasnom ambijentu varaždinskog Starog grada okupilo se “i staro i mlado”, izvodeći vježbe uz vodstvo iskusnih certificiranih instruktora.

U vježbanje ih je uvela instruktorica Sanja Štrok, tajnica varaždinske udruge „Joga u svakodnevnom životu” koja je podsjetila da ova udruga više od 20 godina od srpnja do kolovoza svakog četvrtka od 19 sati organizira besplatnu jogu za građane.

-U pandemijskim je godinama bio nešto manji odaziv, ali svi smo sad željni vježbanja i druženja i vjerujem da će ove godine biti veći odaziv – rekla nam je Štrok.

Na pitanje koja je korist joge u svakodnevnom životu odgovorila je da bi jogu preporučila svakome.
– Treba probati jer to vam je isto kao da me pitate kakvog je okusa jabuka, a niste je nikad probali. Ovo je idealna prilika da svi koji žele vježbati, poraditi na sebi, u tjelesnom, psihičkom i duhovnom smislu dođu probati, vježbati s nama u parku pa će sami iskusiti djelovanje joge. Joga ima jednako dobar utjecaj i na mlade i na osobe starije životne dobi. Za sve je bitan poriv i želja da nešto naučite, a ako ima unutarnje želje, sve je lako – kazala je ova simpatična instruktorica.

Ispred Zajednice sportskih udruga i Grada Varaždina okupljene je vježbače pozdravila stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar.
-Veseli me što smo opet, nakon dvije korona godine, okupili na ovom prekrasnom mjestu za ovako nešto plemenito kao što je joga. Drago mi je što je Varaždin jedan od brojnih gradova diljem Hrvatske u kojem se i ove godine nastavila ta divna tradicija obilježavanja Međunarodnog dana joge – istaknula je Sitar poželjevši svima ugodnu vježbu te ih pozvala da se na istom mjestu okupe i iduće godine.

Dodajmo kako je subotnji sat vježbe joge uvod u ljetne aktivnosti varaždinskog ogranka jednog od najpoznatijih sustava joge u svijetu. Već tradicionalno, tijekom srpnja i kolovoza na tratini uz dvoranu Graberje održavat će se besplatni satovi joge, za koje ne trebaju predbilježbe niti bilo kakvo predznanje. Satovi će se održavati četvrtkom, od 19 do 20 sati, a prvi kreće 7. srpnja.

a.kučić/sjever.hr
18.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.