Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Nastavlja se nestabilno vrijeme, djelomice sunčano uz mogućnost mjestimičnih pljuskova
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Nastavlja se nestabilno vrijeme, djelomice sunčano uz mogućnost mjestimičnih pljuskova

Prema prognostičarima, vrijeme u petak bit će djelomice sunčano, ali nestabilno.

Ponajprije u unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku mjestimice pljuskovi s grmljavinom, češći i vjerojatniji u središnjim i gorskim predjelima. Popodne ponekog pljuska može biti i uz obalu, na jugu zemlje lokalno i izraženijeg. Na kopnu će sredinom dana zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka, potom sjeverozapadnjak, u Dalmaciji i jugozapadnjak. Prema večeri bura u jačanju duž cijele obale.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 14 do 18, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna većinom od 26 do 31 °C, samo u gorju malo niža.

Iako neće biti posve stabilno, na području cijele zemlje prevladavat će razmjerno povoljni biometeorološki uvjeti. Moguće lokalne nestabilnosti mogu neznatno umanjiti pozitivan utjecaj vremena. Ipak, pretežno sunčanu u većini krajeva tijekom dana mnoge će potaknuti na duži boravak na otvorenom, pri čemu treba pripaziti na utjecaj visokog, na nekim područjima i vrlo visokog, indeksa UV zračenja.

www.sjever.hr/DHMZ
17.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.