Now Reading:
180. godina Osnovne škole Belec – “Ova je škola mjesto druženja, čuvanja tradicije i mjesto stvaranja čvrstih temelja u obrazovanju”
Full Article 2 minutes read

180. godina Osnovne škole Belec – “Ova je škola mjesto druženja, čuvanja tradicije i mjesto stvaranja čvrstih temelja u obrazovanju”

U Osnovnoj školi Belec svečanom priredbom obilježeno je 180 godina organiziranog školstva u Belcu, a svečanosti je prisustvovao i krapinsko- zagorski župan Željko Kolar.

Na samom početku župan je ravnateljici Osnovne škole Belec uručio posebnu zahvalnicu, koju je Školi dodijelio uz ovu veliku obljetnicu.

– Često govorimo da su djeca naša budućnost, da na mladima svijet ostaje, a uvijek je bolje kad se s riječi prijeđe na djela. Mi unutar Krapinsko – zagorske županije pokušavamo raditi upravo to i u posljednjih šest, sedam godina nikada nije bilo toliko ulaganja u obrazovanje, a nikada nije dosta ulaganja u obrazovanje. Najbolje uložen novac je u onaj uložen u obrazovanje – naglasio je župan Kolar te zahvalio svima koji su u proteklih 180 godina doprinijeli školstvu u Belcu, a time i školstvu u KZŽ i razvoju čitave zajednice.

Okupljene su pozdravile i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek i ravnateljica OŠ Belec Nikolina Puklin.

– Čestitke na velikom jubileju ravnateljici, svim djelatnicima škole, učenicima na kojima ovo mjesto ostaje i s kojima diše. S vama diše i Belec i Grad Zlatar. Drago mi je da Grad Zlatar, bez obzira što nije osnivač svojih škola, odvaja sredstva koliko je u mogućnosti, kako bismo školu dodatno opremili – kazala je gradonačelnica Auguštan Pentek.

– Želim da ova naša škola bude i dalje mjesto okupljanja, druženja, čuvanja tradicije i mjesto stvaranja čvrstih temelja u obrazovanju – poručila je ravnateljica Puklin.

www.sjever.hr
17.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.