Now Reading:
Prognoza na blagdan Tijelovo mogla bi vam poremetiti planove
Full Article 1 minutes read

Prognoza na blagdan Tijelovo mogla bi vam poremetiti planove

U unutrašnjosti prijepodne sunčano, a u drugom dijelu dana umjeren i lokalno pojačan razvoj oblaka s kojim su poslijepodne u Gorskom kotaru i Lici mogući pljuskovi.

Prema večeri i tijekom noći nestabilnije pa su u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima, potom i u Slavoniji, vjerojatni lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjetar na kopnu uglavnom slab, uz nestabilnosti lokalno pojačan. Na Jadranu ujutro uz obalu burin, potom slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura na kopnu između 12 i 17, na Jadranu od 18 do 22, a najviša dnevna uglavnom od 27 do 31 °C.

Biometeorološke prilike će na području cijele zemlje i dalje biti uglavnom povoljne. Pretežno sunčano i toplo vrijeme pogodovat će vanjskim aktivnostima što će pozitivno utjecati na raspoloženje ljudi. Indeks UV zračenja bit će visok, u većini krajeva i vrlo visok, pa se u slučaju duljeg boravka na otvorenom treba pripaziti i adekvatno zaštiti. U poslijepodnevnim satima, uz lokalni razvoj nestabilnosti moguća je pojava manjih tegoba uzrokovanih vremenom kod najosjetljivijih meteoropata.

sjever.hr/DHMZ
16.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.