Now Reading:
Od danas nećete moći popiti kavu ni na jednoj terasi na varaždinskom Korzu – evo o čemu je riječ!
Full Article 2 minutes read

Od danas nećete moći popiti kavu ni na jednoj terasi na varaždinskom Korzu – evo o čemu je riječ!

korzo

Subotnja kava u središtu grada već je odavno mnogim Varaždinkama i Varaždincima na neki način tradicija, a osim trga Miljenka Stančića, najpopularnije mjesto za ugodno druženje je Korzo na kojem je nekoliko ugostiteljskih terasa.

Prema svemu sudeći, na Stančiću će se narednih dana tražiti „mjesto više” jer terase na Korzu raditi neće, o čemu je novinare nedavno izvijestio gradonačelnik Neven Bosilj.

Naravno, nije korona u pitanju, ali što jest? Veliki koncertni spektakl koji bi se na Korzu trebao održati u subotu, 18. lipnja!

Podsjetimo, ljubitelje glazbe u subotu u Varaždinu očekuje jedno od od najvećih i najznačajnijih ovogodišnjih glazbenih događanja, a riječ je o monumentalnom djelu za zbor i orkestar „The Queen Symphony”, britanskog skladatelja i dirigenta Tolge Kashifa koje će izvesti učenici glazbenih škola iz Varaždina i Ravensburga.

Nastupit će 230 izvođača, na pozornici na središnjem gradskom trgu na kojem će biti postavljeno 800 sjedećih te osigurano još po 300 mjesta na tribinama i onih stajaćih.

-Oko 2000 naših sugrađana moći će uživati u jednom istinskom spektaklu. Da je to spektakl potvrđuje i HRT koji dolazi snimati, prepoznato je na razini Hrvatske da je ovaj koncert nešto posebno – rekao je gradonačelnik te dodao da su svi ugostitelji na Korzu svjesni da se, kad je interes grada u pitanju, moraju zatvoriti terase.

Dakle, zbog priprema i samog koncerta, terase na Korzu bit će zatvorene u četvrtak, petak i subotu, a glazbeni spektakl počet će u 20.30.

a.kučić/sjever.hr
16.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.