Now Reading:
Novo ime donosi i nove sadržaje – Umjesto “Ljeta u gradu Zrinskih” stiže “Ljetno kulturanje” s 25 događanja, koncerata, predstava, plesnih točaka…
Full Article 3 minutes read

Novo ime donosi i nove sadržaje – Umjesto “Ljeta u gradu Zrinskih” stiže “Ljetno kulturanje” s 25 događanja, koncerata, predstava, plesnih točaka…

Dobro poznato Ljeto u gradu Zrinskih od ove godine ima novi naziv, “Ljetno kulturanje”. Ne samo novi naziv, nego nas i prema programu očekuje nešto drugačije i svježe.

Manifestaciju koja od 26. lipnja do 3. srpnja donosi 25 događanja, koncerata, predstava, plesnih točaka, after partya, filmova uz zidine Starog grada, programe za djecu i obitelji, na konferenciji za medije prezentirali su nositelji i idejni začetnici programa, redom ekipa okupljena u Centru za kulturu Čakovec, Marina Kukolić, Kristina Štebih, Tasjenka Žnidar i Davor Dokleja, uz ravnatelja CZK Romana Bogdana i Ljerku Cividini, gradonačelnicu Grada Čakovca. Pritom je napomenuto kako je glazbene programe priredio i Ladislav Varga, a svi događaji planirani su u suradnji s Turističkom zajednicom grada Čakovca.

– Odlučili smo kao djelatnici u kulturi koji putuju diljem Hrvatske i šire, te su dio niza događanja, čakovečku manifestaciju pomladiti, promijeniti na bolje i tako je nastalo “kulturanje” po našem gradu. Otvorene su neke nove pozornice i lokacije, pripremamo niz zanimljivosti i pravih osvježenja – rekao je ravnatelj i najavio da “Ljetno kulturanje” u petak, 24. lipnja od 21 sat u atriju Starog grada otvara čakovečka gradonačelnica.

Posjetitelje u dva vikenda očekuje oko 25 besplatnih programa.

– Ove godine nakon gotovo dva desetljeća ljetna događanja u Čakovcu organizira Centar za kulturu Čakovec. Vjerujem da su se potrudili, te da će svima nama po ustaljenom receptu ponuditi nešto novo i zanimljivo. Među oko 25 programa, redom kazališnih predstava, filmskih projekcija, koncerata i drugo, vjerujem da će svatko pronaći nešto što ga zanima. Manifestacija traje od petka, 24. lipnja pa do 3. srpnja te će biti odlična uvertira u vruće i zanimljivo ljeto u gradu – rekla je u uvodu gradonačelnica Cividini te dodala kako manifestaciju financira Grad Čakovec pa će svi programi biti u potpunosti besplatni.

Nekoliko je novina u bogatom ovogodišnjem programu, tako će se otvoriti nova lokacija Kraljeva vrta u Ulici Ruđera Boškovića, a pripremljena je i chill zona “Ligeštul” kod kipa sv. Jeronima u Perivoju Zrinskih, zamišljena kao mjesto za opuštanje i osvježenje, uz programe za djecu i odrasle. Uz koncert Ane Rucner na violončelu koji otvara manifestaciju, organizirat će se tribute jednom od prvih organizatora Ljeta u gradu Zrinskih Emilu Marciušu, a ŠAF – Škola animiranog filma, koja je priredila i vizual manifestacije, održava završne projekcije filmova u okviru 28. Međunarodne filmske radionice.

– Valja napomenuti kako je za sve događaje organiziran i zamjenski prostor u slučaju lošeg vremena, a do svoje programske knjižice možete doći već ove subote 18. lipnja kada će se od 10 do 12 sati, prigodno na rolama, centrom grada dijeliti letci i programi “Ljetnog kulturanja – poručuju organizatori.

www.sjever.hr
16.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.