Now Reading:
Uz OŠ Selnica izgrađeno ugibalište i parkiralište – Župan Posavec: Planova ima još jer osluškujemo i podržavamo sve dobre ideje
Full Article 3 minutes read

Uz OŠ Selnica izgrađeno ugibalište i parkiralište – Župan Posavec: Planova ima još jer osluškujemo i podržavamo sve dobre ideje

Na zadovoljstvo osnovnoškolaca, njihovih roditelja te djelatnika škole, Osnovna škola Selnica bogatija je za novo ugibalište i parkiralište, a završetak radova svečano je obilježen u srijedu.

Osnovna škola Selnica zajedno s Područnom školom Zebanec obuhvaća naselja Bukovec, Donji Koncovčak, Donji Zebanec, Gornji Zebanec, Merhatovec, Plešivica, Praporčan, Selnica, Zaveščak i Zebanec Selo i organizacija prijevoza učenika vrlo je složena jer je udaljenost pojedinih naselja od glavne prometnice veća od 7 km, a nastava se odvija u dvije smjene.

Kako bi se stvorili što bolji uvjeti, ne misleći pritom samo na obrazovanje, već i na sigurnost svih koji dolaze u školu, Međimurska županija kao osnivač OŠ Selnica kontinuirano ulaže i u infrastrukturu, a najnovija je investicija vrijedna 560 tisuća kuna.

-Ono što je bilo najavljeno prije nekoliko mjeseci sad je i realizirano. Ispunjena su još jedna očekivanja, i učenika ove škole i Općine Selnica. Ugibalište daje sigurnost učenika i rasterećuje komunikaciju učenika sa županijskom cestom koja je sve prometnija s obzirom da kroz Selnicu vodi prema Svetom Martinu i državnom graničnom prijelazu. Ovo je i izgledom lijepo mjesto koje se može hortikulturno urediti – rekao je na svečanosti župan Matija Posavec.

Istaknuo je kako s obzirom na činjenicu da škola u Selnici ima potencijal i da se broj učenika neće smanjivati, postoji potreba dogradnje škole.
-U sljedećoj fazi će se rekonstruirati raskrižje s cestom koja vodi prema Murskom Središću. Općina će raspisati natječaj u suradnji sa Županijskom upravom za ceste. Kao i svaki put osluškivat ćemo i podržavati sve dobre ideje koje dolaze iz Općine Selnica – obećao je Posavec.

Već je dobro poznato da je obrazovanje jedan od prioriteta Međimurske županije, pa se svake godine u tu svrhu iz županijskog proračuna izdvajaju značajna sredstva, a velik se dio sredstava uspješno povlači i iz EU fondova.

-Šest naših škola ide s projektom obnovljivih izvora energije, s namjerom da pokušamo smanjiti troškove energenata, osluškujući opet stanje na tržištu. S druge strane, možda od malo jačih obnova škola, ići će obnova škole u Zasadbregu, projekt vrijedan nešto manje od dva milijuna kuna, za koji je Međimurska županija osigurala milijun kuna. Za dogradnju i izgradnju što novih škola, što dvorana te uvođenje jednosmjenske nastave, spremamo projektnu dokumentaciju za desetak škola i dvorana koje ćemo prijaviti na Nacionalni plan oporavka i otpornosti. U fokusu je izgradnja nove škole u Nedelišću i izgradnja Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu – istaknuo je župan Posavec.

Na svečanosti kojom je obilježen završetak radova na ugibalištu i parkiralištu, načelnik općine Selnica Ervin Vičević naglasio je kako je sigurnost djece podignuta na najvišu razinu.

-Suradnja sa Županijom nastaviti će se i kroz dogradnju škole, a osigurat će se uvjeti i za jednosmjensku nastavu – dodao je načelnik.

Ravnateljica škole Anica Rašperger zahvalila je županu Posavcu što je škola konačno dobila autobusno ugibalište, odnosno parkiralište za veću sigurnost svih učenika.

a.kučić/sjever.hr
15.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.