Now Reading:
STUDENTI POŽURITE Osigurajte svoj smještaj u Studenskom domu Čakovec na vrijeme, jer navala je velika!
Full Article 5 minutes read

STUDENTI POŽURITE Osigurajte svoj smještaj u Studenskom domu Čakovec na vrijeme, jer navala je velika!

Na stranicama Međimurskog veleučilišta objavljena je najava natječaja za smještaj u studentski dom za akademsku godinu 2022./2023. Stoga pripremite svu potrebnu dokumentaciju na vrijeme. Najavu prenosimo u cijelosti:

„Dragi naši sadašnji i budući studenti,
kako već sada imamo puno upita za smještaj u Studentski dom Čakovec za sljedeću akademsku godinu, u nastavku teksta donosimo neke smjernice koje će vam pomoći u pripremi dokumentacije za prijavu na natječaj za dom te vam omogućiti bezbrižno ljeto.

Natječaj za subvencionirani smještaj redovitih studenata u Studentski dom Čakovec Međimurskog veleučilišta u Čakovcu objaviti će se krajem lipnja ili početkom srpnja 2022. Kako su referade visokih učilišta i tajništva u srednjim i osnovnim školama najčešće zatvorene preko ljeta preporučujemo vam da dio potrebne dokumentacije pribavite što ranije. Ono što možete riješiti već sada je potvrda o školovanju za brata ili sestru (za svakog brata i/ili sestru na redovnom školovanju dobivate dodatne bodove). To se odnosi na osnovnu, srednju školu te na visoka učilišta.

Kada natječaj za dom za ak.g. 2022./2023. bude objavljen, uz sve ostale dokumente bit će objavljeni i obrasci koje ćete morati isprintati i popuniti, a neke od njih i ovjeriti u srednjoj školi (samo brucoši) ili visokom učilištu (brucoši i stari studenti).

Brucoši će morati isprintati, popuniti i u tajništvima srednjih škola ovjeriti odgovarajući obrazac s prosjekom ocjena svih predmeta svih razreda srednjoškolskog obrazovanja (obrazac C), a u referadi visokog učilišta na kojem upisuju studij morat će ovjeriti obrazac kojim dokazuju da su upisali određeni studij u statusu redovitog studenta (obrazac B1). Preporučujemo da taj obrazac u referadi ovjerite odmah prilikom upisa.

Umjesto C obrasca gdje je evidentiran prosjek ocjena svih predmeta svih razreda srednjoškolskoga obrazovanja potpisan od strane prijavitelja i od strane odgovorne osobe u srednjoj školi i ovjeren pečatom, brucoši u natječajnoj dokumentaciji mogu priložiti preslike svjedodžbi svih razreda srednje škole ovjerene od strane javnog bilježnika ili prijepis svjedodžbi ovjerenih od strane škole. Neovjerene preslike ili prijepisi se ne priznaju.

Brucoši koji namjeravaju upisati studij na visokim učilištima u Čakovcu u jesenskom roku, mogu se također prijaviti na natječaj za dom, ali oni uz svu ostalu potrebnu dokumentaciju koja će biti navedena u natječaju šalju neovjeren obrazac B. Studenti koji upisuju studij u jesenskom roku, ukoliko su ostvarili pravo na smještaj, useliti mogu samo ako početkom akademske godine dostave dokaz da su upisali studij.

Starim studentima preporučujemo da odmah po objavi natječaja (ako su u ljetnom roku riješili sve planirane obaveze te ako su im upisani svi položeni kolokviji i ispiti) ovjere odgovarajući obrazac (B2, B3 ili B4).

Studentima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu B obrasce ovjeravamo mi po službenoj dužnosti. Također, potvrde o prebivalištu za vas osobno i za sve članove obitelji možete već sada prikupiti u policijskim postajama MUP-a u mjestu prebivanja. Potvrda o prebivalištu može se i preuzeti s aplikacije e – Građani za korisnike aplikacije. Potvrde o prebivalištu ne smiju biti starije od 6 mjeseci.

I ostalu dokumentaciju koja vam donosi dodatne bodove na natječaju možete već sada pribaviti u nadležnim institucijama (npr. dokaz o razvodu braka roditelja, dokaz da je roditelj sudjelovao minimalno 100 dana u domovinskom ratu, status HRVI za roditelja, dokaz o postotku invaliditeta itd.).

Studenti koji mijenjaju studijski program, bez završetka studija, i na drugom studiju ponovno upisuju prvu godinu ne natječu se s prosjekom ocjena iz srednje škole već s prosjekom ocjena i brojem ostvarenih ECTS bodova s prethodnog studijskog programa (moraju poslati prijepis ocjena s prethodnog studijskog programa).

Domovnicu, rodni list za braću i sestre te potvrde o dohocima i primicima (Porezna uprava) ne morate pribavljati već ćemo to učiniti mi po službenoj dužnosti ako nam u natječajnoj dokumentaciji to odobrite. Dokumentacija će biti objavljena u natječaju, zajedno s obrascima i uputama.

Molimo studente zainteresirane za dom da svakako prouče Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje (Narodne novine 63/19) kako bi se informirali o tome jesu li zadovoljili uvjete za subvencionirani smještaj te na koji način prikupiti maksimalan broj bodova ili pak možda imaju li pravo na izravan smještaj u dom.

Za kraj još jedna napomena. Studentima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu omogućeno je i sudjelovanje na natječaju za subvencionirano stanovanje Studentskog centra Varaždin, ali isključivo za dio natječaja koji se odnosi na subvencije za podstanarstvo odnosno za privatni smještaj. Studentima Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – odsjek Čakovec uz prijavu na natječaj za Studentski dom Čakovec omogućena je i prijava za smještaj u studentskim domovima Studentskog centra Varaždin odnosno za subvencije za privatni smještaj.

Za sva pitanja, nedoumice i pojašnjenja slobodno se obratite na mail: studentski.dom@mev.hr.”

sjever.hr/Facebook MEV – Međimursko veleučilište u Čakovcu
15.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.