Now Reading:
Pogledajte koliko je u prošloj godini zaradio jedan od najbogatijih Zagoraca
Full Article 1 minutes read

Pogledajte koliko je u prošloj godini zaradio jedan od najbogatijih Zagoraca

kamgrad

Građevinske tvrtke u Hrvatskoj trenutno se nalaze u teškoj situaciji prouzročenoj enormnim rastom cijena građevnog materijala pa mnoge od njih i raskidaju nepovoljne ugovore, kako bi izbjegle velike gubitke.

Sve će to utjecati na njihovo poslovanje pa se može očekivati da neće uspjeti ponoviti lanjske financijske brojke, a kako piše tportal prošle je godine najbolje rezultate ostvario Kamgrad.

Najveća domaća građevinska tvrtka u vlasništvu uspješnog zagorskog poduzetnika Dragutina Kamenskog, tako je lanjsku godinu okončala s 1,75 milijardi kuna prihoda i 116,17 milijuna kuna dobiti.

Kamgrad posluje na tržištima Hrvatske, Njemačke, Švedske i Srbije, a glavninu poslova baziraju na izgradnji turističkih, uredskih, prodajnih, proizvodnih i skladišnih objekata za poznate investitore, a grade i stambene i poslovne zgrade za vlastitu prodaju te iznajmljivanje poslovnih prostora.

Na drugom mjestu je Dalekovod koji je lani ostvario nešto više od milijardu kuna prihoda i 12,7 milijuna kuna dobiti, a na trećem mjestu je austrijski Strabag d.d. s nešto manjim prihodima od Dalekovoda, a koji je u Hrvatskoj najpoznatiji po velikim infrastrukturnim projektima kao što je gradnja autocesta.

www.sjever.hr/www.tportal.hr
15.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.