Now Reading:
Za rad deset udruga Općina Trnovec Bartolovečki dodijelila 370.000 kuna – načelnica Vitković: One su nosioci svih aktivnosti i odličan promotor naše Općine!
Full Article 4 minutes read

Za rad deset udruga Općina Trnovec Bartolovečki dodijelila 370.000 kuna – načelnica Vitković: One su nosioci svih aktivnosti i odličan promotor naše Općine!

Općina Trnovec Bartolovečki može se pohvaliti velikim brojem udruga koje su nosioci gotovo svih aktivnosti na njihovom području. Kako bi im olakšala njihov rad, Općina će ove godine sufinancirati njihov rad i aktivnosti za što je u svom proračunu osigurala 370.000 kuna, a načelnica Verica Vitković u utorak je potpisala ugovore s predstavnicima deset udruga kojima će biti dodijeljena sredstva.

Osim što su udruge vrlo aktivne, načelnica Vitković naglašava kako je u njihov rad uključeno preko 700 ljudi, a posebno ju veseli što je među njima i velik broj mladih.

-Udruge u našoj općini su zaista brojne, a iako su nažalost tek sada dobile sredstva, nikad nije kasno. Vjerujem da će ih one utrošiti na programe koje su povjerenstva odobrila. Programi su brojni, no nažalost neke od njih smo morali prolongirati za sljedeću godinu, s obzirom na visinu sredstava – pojasnila je Vitković.

Zahvalivši im što su nosioci svih aktivnosti u Općini, te odlični promotori njihove zajednice načelnica Vitković naglasila je kako ove potpore nisu jedino što Općina čini kako bi potpomogla rad svojih udruga.

-Neke od udruga imaju prostor koji im je dan na korištenje, a dio udruga koristi prostorije koje su u vlasništvu Općine, a za sve te objekte Općina u sto postotnom iznosu financira kompletne režijske troškove. Naravno, Općina i održava te objekte i financira nabavu dotrajale opreme, tako da je to još jedan vid pomoći našim udrugama, pa je iznos od 370 tisuća kuna koji smo im danas dodijelili na godišnjoj razini i daleko veći i ovisi o potrebama koje nastaju – rekla je načelnica Vitković.

Udruzi Cvijet Šemovec za redovnu aktivnost Općina će dodijeliti 15.000 kuna, dok će za poticanje aktivnosti vezane uz zaštitu i očuvanje prirode Lovačkom društvu „Kobac” Bartolovec pripasti iznos od 64.000 kuna. Za redovnu djelatnost, zaštitu kulturne baštine i poticanje kulturnog amaterizma KUD-u Mak Trnovec Općina će dodijeliti 142.000 kuna, a Športsko ekološka udruga Zamlaka će za poticanje aktivnosti vezane uz zaštitu i očuvanje prirode dobiti 17.000 kuna.

Udruzi umirovljenika i starijih osoba za njihov redovan rad dodijelit će se 30.000 kuna, a UDVDR-u Klub Trnovec za njihove aktivnosti i promicanje vrijednosti Domovinskog rata 20.000 kuna. Sportskoj udruzi Kopakabana za redovnu će aktivnost Općina dodijeliti 22.000 kuna, Agroudruzi 10.000 kuna, dok će Športskom društvu Bartolovec za poticanje aktivnosti humanitarnog i socijalnog sadržaja biti dodijeljeno 15.000 kuna.

Među udrugama kojima su dodijeljena sredstva je i Udruga žena Trnovečko srce, jedna od najaktivnijih na području Trnovca Bartolovečkog. Njihov rad na zaštiti lokalne kulturne baštine Općina će potpomoći sa 64.000 kuna.

– Naše aktivnosti odnose se na pripremu trnovečke makovnjače s kojom odlazimo na sajmove u našoj županiji i van naše županije. Sudjelujemo i na priredbama i manifestacijama, jako smo aktivni, a za makovnjaču imamo i jamstveni žig. Čuvamo tradiciju naših djedova i baka, ali i promoviramo ju van granica općine i županije – rekla je Marija Višnjić, predsjednica Udruge zahvalivši Općini na sredstvima s kojima su, kako kaže, jako zadovoljni.

Udruga Trnovečko srce trenutno ima 17 članica, a Višnjić je naglasila kako će u budućem razdoblju intenzivnije raditi i na pomlađivanju članstva.

– To bi bilo jako dobro jer kada imamo narudžbu za kolače stvarno nas je malo i pečemo ih po tri dana. No, mi smo prezadovoljni s tim poslom i u njemu uživamo – kazala je Višnjić zaključivši kako svaka od ovih udruga doprinosi životu i razvoju Općine.

www.sjever.hr
14.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.