Now Reading:
VAŽNA OBAVIJEST Zagrebačka žičara ponovno izvan pogona
Full Article 1 minutes read

VAŽNA OBAVIJEST Zagrebačka žičara ponovno izvan pogona

Zbog ranije najavljene druge faze radova na dodatnom smanjenju buke sljemenske žičare, kao i zbog provođenja zakonom propisanih vježbi HGSS-a te redovnog servisnog pregleda, žičara nije u pogonu od ponedjeljka, 13. lipnja sve do srijede, 15. lipnja.
 
Druga, odnosno završna faza dodatnog smanjenja buke obuhvaća oblaganje kutne građevine izolacijskim materijalima, a očekuje se kako će se radovi nastaviti još dodatnih tjedan dana nakon puštanja žičare u rad, no oni neće utjecati na njeno prometovanje.
 
Vježba HGSS-a obavezna je aktivnost koja se provodi radi podizanja spremnosti u slučaju potrebe za spašavanjem putnika iz gondola s visine.
 
Redovni servisni pregled propisan je od strane proizvođača opreme i obvezan je sukladno važećem pravilniku, a s ciljem kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare.
 
Sve navedene aktivnosti usklađene su kako bi se minimalno utjecalo na redovan rad žičare, koja će za posjetitelje ponovno biti otvorena od četvrtka, 16. lipnja.

sjever.hr/zet.hr
14.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.