Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Sunčani početak dana, u poslijepodnevnim satima mogućnost pljuskova
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Sunčani početak dana, u poslijepodnevnim satima mogućnost pljuskova

Početak novog radnog tjedna prema najavama prognostičara u prvom dijelu dana donosi nam pretežno sunčano vrijeme, dok nam drugi dio dana donosi kišu.

Danju će prevladavati vrlo toplo i vruće. Poslijepodne i navečer su uz mjestimice jak razvoj oblaka, ponajprije na sjeverozapadu, vjerojatni pljuskovi s grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar većinom slab, poslijepodne umjeren, uz pljuskove prolazno i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak, u Dalmaciji i jugozapadnjak. Prema kraju dana na sjevernom Jadranu bura u jačanju. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna uglavnom između 28 i 31 °C.

Iako bi najosjetljivijima mjestimično u Dalmaciji noć mogla biti pretopla za spavanje, a uglavnom u unutrašnjosti sredinom dana bi se mogao očekivati porast temperature zraka u odnosu na prethodni dan i pokoji pljusak, biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne do povoljne u cijeloj zemlji. Naime, nakon biometeorološki ugodnog vikenda i dobrog odmora, većina ljudi će moći uz više elana i dobro raspoloženje prionuti poslu. Stoga bi i učinkovitost prvog radnog dana, mogla biti zadovoljavajuća. Zaštita od UV zračenja i dalje će biti potrebna.

www.sjever.hr/DHMZ
13.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.