Now Reading:
Ovogodišnje Antunovo v Marofu nadmašilo sva očekivanja: Odlična atmosfera i bogat program osvojili i najzahtjevnije posjetitelje
Full Article 5 minutes read

Ovogodišnje Antunovo v Marofu nadmašilo sva očekivanja: Odlična atmosfera i bogat program osvojili i najzahtjevnije posjetitelje

Nakon dvije pandemijske godine Antunovo v Marofu vratilo se u svom punom sjaju. Sport, koncerti, pjesničke večeri, dječji kutak, smotra folklora, brojni izlagači i oldtimeri samo su dio onog u čemu su posjetitelji mogli uživati ovog vikenda. Udarni vikend u Novom Marofu zatvoren je 19. Folklornim festivalom, Malonogometnim turnirom Ožujsko kup i koncertom Gazda, a u parku ispod Kulturnog centra Ivan Rabuzin po prvi puta je održana i pjesnička večer pod nazivom Poet fest in Marof est.

Zadovoljan s ovogodišnjom manifestacijom je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač koji je naglasio kako je siguran da su svi posjetitelji uživali u doista bogatom programu i brojnim koncertima vrhunskih izvođača.

S obzirom da su se zadnji dan središnjeg dijela proslave od jutra održavale smotre te da su posjetitelji osim koncerta i pjesničke večeri mogli razgledati i izložbu oldtimera uz pratnju odlične rockabilly glazbe organizatori s pravom kažu kako je tu bilo ponešto za svakoga.

– Zadovoljni smo odazivom posjetitelja koji su se okupljali kroz cijeli dan, tako da mislim da smo dobro pogodili i odabrali bendove, za svakoga ponešto – rekao je Jenkač zahvalivši svima koji su se uključili u organizaciju ovogodišnjeg programa te svojim aktivnostima doprinijeli manifestaciji.

U nedjelju je održano i veliko natjecanje u gađanju glinenih golubova na streljani Krstičevo Lovačkog društva Grebengrad koje je okupilo velik broj posjetitelja, dok se za sve ljubitelje sporta na novomarofskom stadionu održala prava nogometna poslastica. U organizaciji Malonogometnog kluba Novi Marof i NK Novi Marof 36 nogometnih ekipa odmjerilo je snage u finalnom danu Ožujsko kupa, a najbolji su i nagrađeni.

– Izražavam zadovoljstvo i s odazivom, ali i s vremenom koje nas je poslužilo i nadam se da su svi zadovoljni. Vjerujem da ćemo sa svim ovim aktivnostima narednih godina još bolje, još više i kvalitetnije nastaviti razvijati Antunovo v Marofu – zaključio je gradonačelnik.

Istaknuvši zadovoljstvo što su svi programi bili puni voditeljica ureda Turističke zajednice Novog Marofa Renata Horvatić zahvalila je svim udrugama na odličnoj suradnji.

-U sklopu projekta Nemirni umirovljenici kojeg provodi Pučko otvoreno učilište održana je produkciju koncerta, a dječji kutak s raznoraznim igrama u našem parku tijekom cijelog dana nam je jako lijepo živio. Imali smo i Folklorni festival s velikim brojem izvođača, a održan je i mali mimohod, tako da su građani na ulicama grada uživali u folklornom izričaju – opisala je Horvatić najavivši kako će u ponedjeljak, na sam blagdan Sv. Antuna Padovanskog biti održana svečana procesija i sveta misa čime završava glavni dio događanja.

Folklorni festival ove je godine okupio preko 300 izvođača, a paralelno s njim u Kulturnom centru Ivan Rabuzin održana je i 18. Županijska smotra folklora Varaždinske županije.

– Na ovom Folklornom festivalu Antunovo v Marofu, kojeg organizira naše društvo, ugostili smo doista niz društava, kako iz naše tako i iz susjednih zemalja i imali smo prilike vidjeti desetine i desetine različitih kultura, pjesama i plesova – rekao je predsjednik KUD-a Marof Dragutin Košćak.

Zahvaljujući Udruzi Humščak na prekrasnom prostoru u hladu parka ispod Kulturnog centra po prvi je puta održan i Međunarodni festival poezije Poet fest in Marof est, pa su u sklopu ovogodišnje proslave Dana Grada oživjeli i neki novi prostori.

Prijavilo se 43 pjesnika i pjesnikinja iz cijele države i imamo sedmero glazbenika u gostima koji će začiniti ovu večer. Ovo nam je prvi put da sudjelujemo u proslavi Antunova v Marofu. Odaziv je više nego dobar, gotovo savršen – kazala je Ružica Šafranec Kišur, voditeljica Udruge za književnost i kulturu Humščak iz Brezničkog Huma.

Bez obzira što je središnji dio proslave ovogodišnjeg Antunova v Marofu završio u nedjelju, brojna događanja nastavljaju se tijekom cijelog mjeseca, a velika proslava završava 25. lipnja s već tradicionalnom i svima dobro znanom biciklijadom Šic na bic.

sjever.hr 13.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.