Now Reading:
Alkoholni vikend rekorder u Koprivničko-križevačkoj županiji je 24-godišnjak – vozio bicikl mortus pijan, ali nije bio jedini!
Full Article 2 minutes read

Alkoholni vikend rekorder u Koprivničko-križevačkoj županiji je 24-godišnjak – vozio bicikl mortus pijan, ali nije bio jedini!

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su pet prometnih nesreća, a mladi vozač jednu.

Sankcionirano je 230 prometnih prekršaja od čega 32 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 115 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja vozilom po zabranom i pet prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 10. lipnja, u 15.05 sati, u Koprivnici, kod 24-godišnjeg vozača bicikla, a iznosila je 2,86 promila.

Najveća brzina zabilježena je u petak, 10. lipnja, u Novigradu Podravskom, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 108 kilometara na sat iako je ograničenje 60 kilometara na sat.
Tijekom vikenda tri vozača su uhićena, a četiri vozača zadržana u posebnoj prostoriji policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Također, zatečena su dva recidivista.

U petak 10. lipnja, od 19 do 22 sata, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je  pojačani nadzor na tzv. „4 ubojice u prometu“. Kontrolirana su 22 vozača od čega je alkotestirano 19 vozača. Utvrđeno je 15 prometnih prekršaja od čega prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te četiri ostala prometna prekršaja. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u mjestu Đurđic kod 57-godišnjeg vozača bicikla, a iznosila je 2,10 promila.

Nadalje, 11./12. lipnja, od 19 do 3 sata, na području Policijske postaje Đurđevac provedena je akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača. Kontrolirano je 29 vozača, alkotestirano je 25 vozača od čega dva mlada. Od ukupno 11 prometnih prekršaja, utvrđeno je šest prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u 23.50 sati, u Virju kod 60-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je  2,67 promila.

foto: ilustracija
www.sjever.hr
13.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.