Now Reading:
Jačanje znanosti u Zagorju? U posjet županiji uskoro stiže ravnatelj jednog od najjačih hrvatskih znanstvenih instituta
Full Article 2 minutes read

Jačanje znanosti u Zagorju? U posjet županiji uskoro stiže ravnatelj jednog od najjačih hrvatskih znanstvenih instituta

Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar prisustvovao je svečanom otvaranju ovogodišnjeg Otvorenog dana Instituta Ruđer Bošković, koje je održano u prostorima Instituta u Zagrebu.

U sklopu Otvorenih dana Institut Ruđer Bošković svoja vrata otvara za širu javnost te brojnim zainteresiranima predstavlja svoj rad i dodatno popularizira znanost. Ova se manifestacija tradicionalno održava svake druge godine od 2004. te ju je do sada posjetilo više od 40 tisuća posjetitelja. Ove se godine održava u hibridnom obliku – djelomično uživo u samom Institutu te djelomično online.

U sklopu Otvorenih dana IRB ravnatelj David M. Smith i župan Željko Kolar su za srpanj dogovorili cjelodnevni posjet ravnatelja i njegovih suradnika KZŽ, s ciljem podizanja dosadašnje kvalitetne suradnje Instituta i Županije na još višu razinu.

Ovogodišnji program Dana otvorenih vrata odvija se u sklopu Europske godine mladih te je program usmjeren na osnovne i srednje škole i studente, odnosno sve one grupe koje su tijekom pandemije bile najviše ograničene u svojim aktivnostima izvan škola i posjetima ustanovama poput IRB.

Na Danima otvorenih vrata su, uz župana Željka Kolara, bile i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar i direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Helena Matuša.

www.sjever.hr
12.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.