Now Reading:
Uspješno proveden EU projekt „Pikač uživo” – Cividini: Hvala svima koji čuvaju našu kulturu i baštinu, međimurski i čakovečki identitet
Full Article 1 minutes read

Uspješno proveden EU projekt „Pikač uživo” – Cividini: Hvala svima koji čuvaju našu kulturu i baštinu, međimurski i čakovečki identitet

Grad Čakovec uvijek je otvoren za suradnju na projektima koji za cilj imaju očuvanje i promoviranje narodne baštine, a dokaz tome je i uspješna provedba europskog projekta “Pikač uživo”.

Korisnik projekta je Udruga Pikač Selnica, a partneri Pučko otvoreno učilište Čakovec i Grad Čakovec.

Iako su Pikači zaštitni znak Selnice, ove međimurske pokladne maske jedna su od posebnosti i Međimurskog fašnika u Čakovcu. Radi se o nadaleko poznatoj tradicionalnoj maski koja je zaštićena i kao nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske, napisala je na društvenoj mreži gradonačelnica Ljerka Cividini.

„Drago mi je što je naše Pučko otvoreno učilište sudjelovalo i uspješno provelo ovaj projekt, a pritom se pokazala i kvaliteta 1. Oš Čakovec koja je sa svojim učenicima bila ključan dio provedbe.
Čestitam i ovim putem uključenima u projekt, ali i svima onima koji kontinuirano rade na zaštiti baštine i običaja koji su dio međimurskog i čakovečkog identiteta te ih prenose na mlade”, dodala je čakovečka gradonačelnica.

www.sjever.hr/izvor i foto: fb- lj. cividini
11.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.