Now Reading:
Sara Matulin i Sinita Blatarić dobitnice Nagrade “Zvonimir Bartolić“ za najbolji kajkavski rad
Full Article 2 minutes read

Sara Matulin i Sinita Blatarić dobitnice Nagrade “Zvonimir Bartolić“ za najbolji kajkavski rad

U želji da se potiče i razvija kajkavski izričaj mladih i time sačuva kajkavski jezik, Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu već 13 godina provodi Književni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola na kajkavskom jeziku.

Natječaj je pokrenuo profesor Zvonimir Bartolić, dugogodišnji predsjednik i obnovitelj Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, a njemu u čast nagrada koja se dodjeljuje učenicima nosi njegovo ime. U prostorijama Ogranka održana je dodjela nagrada učenicima koji su bili najuspješniji na ovogodišnjem natječaju, a čestitke učenicima uputili su župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Ogranka Zvonimir Turk.

U kategoriji osnovnih škola, prvo mjesto osvojila je Sara Matulin iz OŠ Jože Horvata Kotoriba za svoj rad “Cug”. Drugo mjesto pripalo je Nini Julariću iz OŠ Gornji Mihaljevec za rad “Magla”. Učenica Kelly Leskovec iz OŠ Sveti Martin na Muri osvojila je 3. mjesto za svojim radom “Arigato!”. Pohvale su dobili Jakov Ciglarić iz Područne škole Mačkovec i Tomo Golub iz I. OŠ Čakovec.

Među srednjoškolcima, prvo mjesto pripalo je Siniti Blatarić iz Srednje škole Prelog za rad “Se imam čemu nadjati?”. Drugo mjesto osvojio je Luka Žižek iz Srednje škole Čakovec s radom “Čovek v norom svetu“, dok je učenica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Marta Horvat s radom “Kam spadam?” osvojila 3. mjesto. Pohvale su primili Leona Mesarić iz Ekonomske i trgovačke škola Čakovec i Niko Hoblaj iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

www.sjever.hr
11.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.