Now Reading:
Održan Festivalčić – završnica hvalevrijednog projekta Baltazar – Petek: “Na razini Europske unije prepoznati smo kao sredina koja njeguje toleranciju, poštivanje različitosti i uključivosti”
Full Article 2 minutes read

Održan Festivalčić – završnica hvalevrijednog projekta Baltazar – Petek: “Na razini Europske unije prepoznati smo kao sredina koja njeguje toleranciju, poštivanje različitosti i uključivosti”

U Parku Matice hrvatske u Krapini u subotu je održan “Festivalčić”, završnica projekta Baltazar, kreativno i zabavno događanje koje organizira Krapinsko – zagorska županija u suradnji s partnerima na projektu.

Naime, u sklopu projekta Baltazar na području Krapinsko – zagorske županije već osmu godinu zaredom osiguravaju se, odnosno zapošljavaju pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici za učenike s teškoćama u razvoju u zagorskim osnovnim i srednjih školama. Sredstva za provedbu projektu kontinuirano su osigurana iz Europskog socijalnog fonda i županijskog proračuna.

Ove školske godine provodi se peta generacija projekta Baltazar u sklopu kojeg je zaposleno 80 pomoćnika u nastavi za 88 učenika s teškoćama, u 33 osnovne i srednje škole. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3,6 milijuna kuna od čega je 3,4 milijuna osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a razlika iz proračuna KZŽ.

Festivalčić je otvorila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasne Petek uputivši pozdrave okupljenima.

– Godišnje vas ima blizu dvije tisuće koji ste sudionici projekta Baltazar. To je odličan projekt koji promiče toleranciju, poštivanje različitosti i inkluziju, a kojeg je prepoznala i Europska komisija. Naime, prošle godine bili smo finalisti u području pravedne Europe i dobili smo prvu nagradu publike za naš projekt – rekla je Petek te dodala kako to znači da ovaj odličan projekt nije prepoznat samo u Zagorju, nego i šire.

– I na razini Europske unije prepoznati smo kao sredina koja njeguje toleranciju, poštivanje različitosti i uključivosti – naglasila je zamjenica župana te zaželjela svima ugodan boravak u Krapini i lijepo druženje.

U ime Grada Krapine, srdačnu dobrodošlicu okupljenima, poželjela je, potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Krapine Željkica Smrekar.

– Grad Krapina iznimno je ponosan što organizacijski i financijski sudjeluje u Baltazaru, hvalevrijednom projektu koji učenicima s poteškoćama u razvoju omogućuje pomoćnike u nastavi. Pomoćnicima od srca zahvaljujemo na trudu, strpljenju, znanju, na svakoj lijepoj gesti i riječi koju se sve ove godine imali za svoje učenike. Nadamo se da će ovaj projekt još mnogo godina biti pokretač socijalne integracije učenika s poteškoćama u razvoju i pokretač njihovog napredovanja u obrazovnom i emotivnom smislu, a Grad Krapina će i dalje biti ponosan partner Krapinsko – zagorske županije – zaključila je Smrekar.

www.sjever.hr
11.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.