Now Reading:
Krapinsko – zagorska županija dijeli potpore za povećanje poljoprivredne proizvodnje – Može se dobiti i do 50 tisuća kuna, evo koji su uvjeti prijave
Full Article 2 minutes read

Krapinsko – zagorska županija dijeli potpore za povećanje poljoprivredne proizvodnje – Može se dobiti i do 50 tisuća kuna, evo koji su uvjeti prijave

Krapinsko – zagorska županija raspisala je natječaj za potporu za povećanje poljoprivredne proizvodnje na poljoprivrednim gospodarstvima KZŽ s ciljem povećanja njihove konkurentnosti na tržištu poljoprivrednih proizvoda.

Prema natječaju prihvatljivi korisnici su poljoprivrednici upisani u Upisnike u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Podružnice KZŽ sa sjedištem na području KZŽ. Navedeno je isto tako kako se korisnik mora baviti primarnom proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda.

Prihvatljive aktivnosti odnose se na kupnju rasplodnih domaćih životinja ili matičnih jata peradi, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, građenje ili opremanje zatvorenih odnosno zaštićenih prostora za uzgoj voća, povrća, cvijeća i gljiva, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, podizanje novih ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, ograđivanje poljoprivrednih površina za uzgoj voća i povrća te za stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje proizvoda.

Visina potpore po korisniku iznosi do 50.000 kuna, a maksimalno do 60 posto od ukupno prihvatljivih aktivnosti, a vrijednost ulaganja za koje se traži potpora mora iznositi minimalno 15.000 kuna. Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu traje do 8. srpnja ove godine.

Zahtjevi za potporu podnose se na popunjenim službenim obrascima s utvrđenom obveznom dokumentacijom koja se prilaže uz Zahtjev za potporu. Obrasci s popisom obvezne dokumentacije u prilogu mogu se preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu ili na web stranici, www.kzz.hr.

Sve dodatne informacije kao i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na službenoj Internet stranici KZŽ.

www.sjever.hr
11.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.