Now Reading:
Pjesmom, plesom i recitacijom proslavljen Dan Osnovne škole Lijepa naša Tuhelj – ravnateljica Romić: Mali smo kolektiv, ali smo jako složni
Full Article 2 minutes read

Pjesmom, plesom i recitacijom proslavljen Dan Osnovne škole Lijepa naša Tuhelj – ravnateljica Romić: Mali smo kolektiv, ali smo jako složni

U petak je prigodnim programom uz nastupe osnovnoškolaca svečano obilježen Dan Osnovne škole Lijepa naša Tuhelj, koji se već tradicionalno obilježava početkom mjeseca lipnja.

Škola ima 142 učenika, 36 djelatnika i osam razrednih odjela, a kako je istaknula ravnateljica Snježana Romić tradicionalno se bave njegovanjem i promoviranjem kajkavskog izričaja, no tu su i brojni drugi uspjesi učenika koji krase njihovu školu.

– Imamo odličnu ekipu prve pomoći, a ove godine smo izuzetno sretni jer smo bili uspješni na natjecanju školskih knjižnica „Čitanjem do zvijezda” gdje je naša Lucija Gašparić na državnoj razini osvojila prvo mjesto. Tradicija od 2005. godine nam je i Građanski odgoj i obrazovanje. Praktički svake godine imamo jedan projekt i mogu reći da smo tu među prvima u županiji – rekla je ravnateljica Romić naglasivši kako su mali kolektiv, ali su zato jako složni.

– Kolege vole jedan drugome uskakati u pomoć i to prenose i na učenike, tako da mogu reći kako je u školi stvarno razvijen kolektivni duh – kazala je Romić.

Obilježavanju Dana škole prisustvovao je i načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja koji je tom prilikom istaknuo kako Općina značajnim sredstvima iz svog proračuna doprinosi kako bi učenici imali nadstandard, što bolje uvjete i mogućnosti, kao i polazište za svoje daljnje školovanje.

– Posebno potičemo darovite s nagradama, kao i sportsku kulturu. Školi aktivno potpomažemo i nabavom ploča te raznih suvremenih nastavnih i školskih pomagala. U svakodnevnoj komunikaciji s ravnateljicom Općina je uvijek na usluzi i rado pomaže rad ove osnovne škole – pojasnio je načelnik Hercigonja.

Dodao je isto tako da je osnovna škola u malim sredinama kao što je njihova, više od same odgojno-obrazovne ustanove.

– Škola je i centar društvenog događanja, društvenog života, raznih kulturnih priredbi i aktivnosti. Škole u takvim malim sredinama znače život – zaključio je načelnik Hercigonja.

www.sjever.hr
10.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.