Now Reading:
Ludbreg i Zalaszentmarton uspješno proveli projekt „Via Saint Martin“
Full Article 2 minutes read

Ludbreg i Zalaszentmarton uspješno proveli projekt „Via Saint Martin“

U mađarskom Zalaszentmartonu održan je dvodnevni program sa završnom konferencijom projekta „Via Saint Martin“.

Projekt „Via Saint Martin“ temelji se na razvoju novih tematskih turističkih sadržaja povezanih s održivim i kulturnim turizmom. Vodeći partner je Grad Ludbreg, a partner s mađarske strane je Općina Zalaszentmárton. Ukupna vrijednost projekta je 350.130,75 eura, a sufinanciran je iz Programa suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Opći cilj projekta je razviti i primijeniti inovativni turistički proizvod koji se odnosi na razvoj hodočasničke turističke rute, koja uključuje vjerske spomenike i objekte u prekograničnom području.

Martin Fehér, načelnik Općine Zalaszentmárton, na završnoj je konferenciji naglasio da su ovim projektom malom, prekrasnom mjestu „dali dašak života“.

– Mislim da smo uz pomoć ovog projekta učinili prve korake za razvoj infrastrukture i okoliša, da budemo primamljiviji za sve koji dolaze ovamo. Zahvaljujući dobrosusjedskim odnosima i partnerima, prijateljima iz Hrvatske, imamo dodatnu energiju za razvoj našeg mjesta. To nam je polazna točka – kazao je Fehér.

Josipa Grđan, voditeljica Odsjeka za razvojne projekte, poduzetništvo i turizam Upravnog odjela za razvojne projekte, društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Grada Ludbrega, istaknula je zadovoljstvo što se u projektu surađivalo s Općinom Zalaszentmarton.

– To je mala općina, ali puna potencijala i dragih ljudi. Imali smo priliku zajedno realizirati aktivnosti iz projekta i nadamo se budućim zajedničkim projektima – rekla je Grđan.

Voditelj projekta u Gradu Ludbregu Perica Horvat naglasio je da su rezultati projekta povećan broj turista hodočasnika u Ludbregu i u Zalaszentmartonu za 10 posto, razvijen novi turistički proizvod u prekograničnom području i povećana turistička atrakcija destinacija za 20 posto, porast broja gostiju za 10 posto i razvijena turistička infrastruktura u Ludbregu i Zalaszentmartonu.

Renata Verger, voditeljica projekta u Zalaszentmartonu predstavila je trojezičnu mobilnu aplikaciju izrađenu u okviru projekta.

Uz završnu konferenciju projekta „Via Saint Martin“ u Zalaszentmartonu održana je manifestacija „Sveti Martin i tradicije oko Martinja – Grožđe i vino“, a organiziran je i obilazak ostvarenih investicija u sklopu projekta.

www.sjever.hr
31.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.