Now Reading:
Mladež HDZ-a uručila donaciju Domu za stare i nemoćne osobe u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Mladež HDZ-a uručila donaciju Domu za stare i nemoćne osobe u Varaždinu

Mladež HDZ-a Varaždinske županije već tradicionalno svake godine posjećuje i daruje korisnike Doma za starije i nemoćne osobe u Varaždinu.

Tako su i ove godine članice i članovi Mladeži HDZ-a, predvođeni predsjednikom Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tinom Jurakom svoje starije sugrađane obradovali donacijom higijenskih i prehrambenih potrepština.

Predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak naglasio je kako su zbog izazova s kojima se susreću osobe starije životne dobi, nažalost, jedna od najugroženijih skupina društva, te su im na ovaj simboličan način željeli pokazati da nisu zaboravljeni.

-Upravo mi, mladi ljudi, trebamo imati najviše razumijevanja za našu “zlatnu generaciju”. Briga za starije i nemoćne osobe nije samo obveza njihovih obitelji, već i društva u cjelini, a ovaj posjet je samo još jedna prilika da se prisjetimo svega što su za nas naši stariji, bake, djedovi, prabake i pradjedovi, učinili za nas, ali i što dalje čine – rekao Jurak.

Damjan Hojsak, potpredsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije istaknuo je kako smo se zbog pandemije koronavirusa svi pomalo izolirali, a poglavito stariji kao posebno rizična skupina.

-Ove godine, nažalost, zbog još uvijek aktualnih mjera za suzbijanje pandemije bolesti COVID-19 nismo mogli vrijeme provesti družeći se s našim starijima i nemoćnima, ali smo im, nadam se, barem malo pomogli donacijom higijenskih i prehrambenih potrepština – rekao je Hojsak zahvalivši glavnim sestrama Ivani i Ivanki koje su zaprimile donaciju.

www.sjever.hr
28.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.