Now Reading:
MLADI UPOZNAJU SVOJ GRAD Turistička zajednica grada Zagreba ove godine provodi projekt „Kultura turizma“
Full Article 2 minutes read

MLADI UPOZNAJU SVOJ GRAD Turistička zajednica grada Zagreba ove godine provodi projekt „Kultura turizma“

Sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti, TZ grada Zagreba nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba.

S tim ciljem, a u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade, provodi projekt „Kultura turizma”.

Ove godine je u „Kulturi turizma“ sudjelovalo šest škola, a finalno predstavljanje projekata održat će se u ponedjeljak, 23. svibnja 2od 11 sati, u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10.

Diirektorica TZGZ, Martina Bienenfeld istaknula je da su iznimno ponosni na sve učenike koji u okviru ovog projekta istražuju turističku stranu grada i promišljaju mogućnosti vrednovanja postojeće turističke ponude, ali i razvoja nove.

-Na ovaj način, učenici imaju priliku upoznati svoj grad i iz malo drugačije perspektive te dati vlastiti pogled i ideje za grad Zagreb kao turističku destinaciju. „Kultura turizma“ nastoji mlade uključiti u sudjelovanje u programima očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog naslijeđa, zaštite okoliša i životne sredine, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice, što bi dugoročno trebalo ostaviti traga na zagrebačkom turizmu te, općenito, razvoju grada Zagreba – kazala je Martina Bienenfeld .

Podsjetimo, „Kultura turizma“ projekt je koji je TZGZ započela u akademskoj godini 2010./2011. Svake godine, tijekom jednosemestralne izvannastavne aktivnosti, učenici odabranih zagrebačkih srednjih škola imaju zadatak, u dogovoru s voditeljima projekata, osmisliti i realizirati projekte s turističkom tematikom koje, potom, javno prezentiraju.

www.sjever.hr/infozagreb.hr
23.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.