Now Reading:
Varaždinska županija ove godine iz EU fondova planira povući skoro 250 milijuna kuna – U planu je realizacija brojnih kapitalnih projekata
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija ove godine iz EU fondova planira povući skoro 250 milijuna kuna – U planu je realizacija brojnih kapitalnih projekata

Prema podacima Otvorenog proračuna, nakon Grada Zagreba, najviše sredstava ove godine planira povući iz EU po stanovniku Vukovarsko – srijemska županija, a slijede Varaždinska i Požeško – slavonska županija. Vukovarsko – srijemska i Varaždinska planiraju povući najviše i gledajući ukupan iznos, piše portal Župan.hr.

Varaždinska županija tako po stanovniku planira povući 1.414 kuna, što iznosi ukupno 248,7 milijuna kuna

Sredstva će biti utrošena na neke od kapitalnih projekata koji su u tijeku ili će tek krenuti. U Varaždinskoj županiji planirana je tako izgradnja zgrade operacijskog bloka s pratećim sadržajima i spojnim hodnicima, izgradnja i opremanje nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo te izgradnja i opremanje zgrade dnevnog boravka za starije osobe – Novi Marof.

U zdravstvenom turizmu plan je uložiti u hotele Jupiter i Josipova kupelj u Varaždinskim Toplicama.

Kako piše portal Župan.hr, na području kulturne baštine plan je energetska obnova kulturnog dobra – dvorac Drašković u Klenovniku, revitalizacija austro-ugarskog vojnog konjičkog kompleksa Varaždin u sportske, terapijske i turističke svrhe te revitalizacija Arboretuma Opeka. Nadalje, tu je i obnova i prenamjena dvorca Šaulovec u istraživačko – prezentacijsku točku centara izvrsnosti Varaždinske županije te ulaganje u cikloturizam.

U poljoprivredi plan je uložiti u Distribucijski centar s hladnjačama.

Na području obrazovanje, planirana je uspostava Glazbenog konzervatorija pri Glazbenoj školi Varaždin, dogradnja OŠ Ivanec, ulaganje u praktikume i radionice u 3 srednje škole – Srednja škola Arboretum Opeka, Strukovna škola te Gospodarska škola Varaždin, 105 milijuna kuna, dogradnja dvorane i školskih praktikuma i radionica u SŠ Ludbreg, osam projekata izgradnje školskih sportskih dvorana, dogradnja 3 područne škole te uvođenje učionica budućnosti u škole Varaždinske županije.

www.sjever.hr/www.zupan.hr
16.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.