Now Reading:
OŠ Izidora Poljaka Višnjica u Erasmus+ projektu; Učitelji boravili na edukacijama u Grčkoj, Nizozemskoj, Francuskoj i Islandu
Full Article 3 minutes read

OŠ Izidora Poljaka Višnjica u Erasmus+ projektu; Učitelji boravili na edukacijama u Grčkoj, Nizozemskoj, Francuskoj i Islandu

OŠ Izidora Poljaka Višnjica opet je član velike europske Erasmus+ zajednice. Naime, nakon što je s Agencijom za mobilnost i programe EU potpisan ugovor vrijedan 14.738 eura, započelo je provođenje projekta „Učenje u prirodi za bolje sutra“ u okviru programa Erasmus+.

Projekt će se provoditi kroz dvije školske godine, zaključno s lipnjem 2023., a čine ga inozemne i lokalne aktivnosti. Inozemne aktivnosti uključuju četiri edukacije – u Grčkoj, Nizozemskoj, Francuskoj te na Islandu dok se lokalne aktivnosti odnose na implementaciju stečenih znanja u nastavne procese i svakodnevni rad škole te na diseminaciju rezultata projekta.

Navedene aktivnosti provode se s ciljem uvođenja novih metoda učenja s naglaskom na nastavi u prirodi, podizanje ekološke osviještenosti i edukaciji za održivi razvoj, korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija i poboljšanje digitalnih vještina. Navedeni ciljevi proizlaze iz potrebe za neprestanim usavršavanjem djelatnika, unapređenjem škole i razvijanjem rada u području inovativnih kurikuluma, ekologije i IKT-a.

Provodeći inozemne aktivnosti, sudionici projekta iz OŠ Višnjica boravili su na edukacijama u Grčkoj i Francuskoj gdje su sa svojim kolegama iz Španjolske, Kanarskih otoka, Finske i Njemačke razmjenjivali ideje, iskustva i znanja.

sjever.hr 16.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.