Now Reading:
ODLIČNE VIJESTI Grad Lepoglava nastavlja s uređenjem komunalne infrastrukture – za rekonstrukciju nogostupa stiglo 240.000 kuna potpore
Full Article 1 minutes read

ODLIČNE VIJESTI Grad Lepoglava nastavlja s uređenjem komunalne infrastrukture – za rekonstrukciju nogostupa stiglo 240.000 kuna potpore

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je Gradu Lepoglavi 240.000 kuna potpore za projekt rekonstrukcije nogostupa u ulici Hrvatskih Pavlina.

Riječ je o potpori koju je Grad Lepoglava ostvario prijavom navedenog projekta na Program podrške brdsko-planinskim područjima kojeg je Ministarstvo, krajem siječnja ove godine, raspisalo s ciljem pružanja potpore za poboljšanje i dostupnosti lokalne infrastrukture i otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja.

– Nastavljamo s uređenjem i razvojem komunalne infrastrukture na gradskom području. Pri tom, kao u ovom slučaju, osiguravamo sredstva iz drugih izvora što nam omogućava da naša izvorna proračunska sredstva koristimo za realizaciju drugih projekata i programa koje, također, provodimo s ciljem podizanja komunalnog standarda na području Grada Lepoglave – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Ostvarena potpora koristit će se za uređenje dotrajalog sjevernog djela nogostupa u ulici Hrvatskih Pavlina u duljini nešto većoj od 300 metara. Projektom će se modernizirati nogostup, uredit će se oborinska odvodnja, zamijeniti rubnjaci, a sve u cilju povećanja sigurnosti pješaka.

Foto: lepoglava.hr
www.sjever.hr / lepoglava.hr
16.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.