Now Reading:
KLANJČANI OPET VANI Ples, pjesma, radionice i tradicionalno natjecanje u kuhanju gulaša ispunili centar grada – pogledajte kako je bilo
Full Article 3 minutes read

KLANJČANI OPET VANI Ples, pjesma, radionice i tradicionalno natjecanje u kuhanju gulaša ispunili centar grada – pogledajte kako je bilo

Klanječki Trg Antuna Mihanovića u nedjelju je povodom održavanja tradicionalne manifestacije “Dobro je, klanječko je” bio mjesto okupljanja brojnih Klanjčana i njihovih gostiju koji su tijekom sunčanog svibanjskog popodneva uživali u raznim aktivnostima klanječkih udruga.

Kako je naglasio gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek riječ je o središnjem događaju ovogodišnje proslave Dana grada koji je zbog vremenskih uvjeta prolongiran za tjedan dana.

– Drago mi je što je danas prekrasan sunčan dan i što smo se okupili u tako veliko broju – rekao je gradonačelnik Brlek.

Uz brojne posjetitelje događanje je okupilo i 12 ekipa koje su se natjecale u kuhanju gulaša, a kojima se ove godine priključila i ekipa Gradskog vijeća.

– Zadovoljni smo odazivom ekipa klanječkih udruga koje sudjeluju u kuhanju vinskog gulaša, a za čiju im je pripremu Grad pripremio miješano meso. Naravno, svi ostali sastojci su male tajne kuhanja svake ekipe, a koji će na kraju odlučivati o pobjedniku. Naime, u ocjenjivanju gulaša pridružit će nam se poznati šef Podravke Dražen Đurišević sa svojom ekipom – pojasnio je gradonačelnik Brlek dodavši kako je od ocjena puno bitnije druženje i zabava članova klanječkih udruga.

Uz bogatu gastronomsku ponudu koja je bila obogaćena i domaćim kolačima posjetitelji su mogli uživati i u zabavnom programu uz puno pjesme i plesa klanječkih mališana, jer kako je istaknula ravnateljica Kulturnog centra Klanjec, Snježana Horvatin poslijepodnevni program Dječjeg vrtića Kesten je uvijek šaren i uvijek veseo.

– Nakon nastupa naših vrtićaraca slijede nastupi nižih i viših razreda matične i područne osnovne škole. Bit će plesa, recitacija, scenskih igrica, pjesme, a dolazi i cijeli njihov školski zbor. Imat ćemo i prezentaciju novog karate kluba. Naime, naš novi dragi susjed, karatist Luka Čelen, već je okupio djecu i imat će prezentaciju o radu s djecom kako bi potaknuo i druge da se počnu baviti ovim sportom – rekla je Horvatin dodavši kako je pak park Kuće Klajn rezerviran za uličnu umjetnost.

– Dolazi nam jedan od najpoznatijih hrvatskih uličnih kreativaca Mario Miličić koji će crtati po zidu Kuće Klajn uz pomoć djece i mladih. Nikolina Majdak imat će radionicu cirkuskih vještina, a u sklopu glazbenog programa ponovno smo pozvali naše domaće dečke, Vrijeme Vinila koji će zabaviti sve okupljene na Trgu – izjavila je Horvatin.

U natjecanju u pripremanju gulaša sudjelovalo je ukupno 12 ekipa klanječkih udruga. Natjecale su se ekipe KUD-a Antun Mihanović, Gradskog vijeća, Moto kluba „Sokol”, Pikado kluba „Feniks”, Športskog ribolovnog društva „Sutla”, DVD-a Rakovec i Lovačkog društva „Kuna”. Svoje kulinarsko umijeće prikazale su i ekipe i Športskog društva Novi Dvori, Društva vinara „Antun Mihanović”, DVD-a Klanjec, Sportskog društva „Centar” Goljak te DVD-a Lučelnica.

www.sjever.hr
15.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.