Now Reading:
Izgrađena nova sportska dvorana uz OŠ Klinča Sela; Zagrebačka županija uložila 23 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Izgrađena nova sportska dvorana uz OŠ Klinča Sela; Zagrebačka županija uložila 23 milijuna kuna

Uz OŠ Klinča Sela izgrađena je nova sportska dvorana vrijedna 23 milijuna kuna koju je u potpunosti financirala Zagrebačka županija. Nova dvodijelna dvorana neto površine 2.032,37m² u potpunosti je opremljena, a krasi je tribina sa čak 300 sjedećih mjesta.

Dobrodošlicu u njihovoj novoj dvorani učenicima i nastavnicima poželio je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović istaknuvši kako su nasmijana lica školaraca najbolji znak da je napravljen dobar posao.

Prije 6 godina u Klinča Selima otvorili smo novu školu, a sada otvaramo novu sportsku dvoranu čime još jednom potvrđujemo da je ulaganje u obrazovanje prioritet Zagrebačke županije – rekao je Tomljenović istaknuvši kako je u ovoj godini u planu otvorenje još četiri objekta u školstvu – nove škole u Luki, značajno dograđene škole u Pušći te novih dvorana u Bedenici i Graberju Ivanićkom, ukupne vrijednosti 140 milijuna kuna.

Osvrnuvši se na školu u Klinča Selima koja radi u jednoj smjeni i novu dvoranu, izaslanik predsjednika Vlade RH, držani tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak istaknuo je kako je napravljen veliki iskorak, a država će kroz sredstva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti upravljati procesom da se ovakve lijepe priče događaju diljem Hrvatske.

U ime predsjednika Hrvatskog sabora svečanosti otvorenja nazočio je saborski zastupnik, ujedno i potpredsjednik Županijske skupštine Mato Čičak.

-Bio sam u Klinča Selima kada se otvarala škola, obilazio sam radove na dvorani sa županom Stjepanom Kožićem i upravo ovakav standard želimo u svim dijelovima Zagrebačke županije – kazao je Čičak, podsjetivši kako Županija izdvaja značajna sredstva za kapitalnu izgradnju u školstvu.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr 15.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.