Now Reading:
FOTOGALERIJA: Veselo u Konjščini na 13. Srednjovjekovnom sajmu pri Starom gradu
Full Article 3 minutes read

FOTOGALERIJA: Veselo u Konjščini na 13. Srednjovjekovnom sajmu pri Starom gradu

Nakon tri godine radi pandemije koronavirusa danas se u Konjščini održao 13. po redu Srednjovjekovni sajam pri Starom gradu. Riječ je o manifestaciji koja se održava u spomen na 4. svibnja 1545. godine kada se kod konjščinskog Starog grada odigrala bitka s Turcima. Posjetitelji su mogli upoznati stare zanate, srednjovjekovne običaje i plesove, a vrhunac programa je bitka pri Starom gradu.

Kako je rekla predsjednica Udruge grofovije konjski Konjščina Jasna Lugarić na Sajmu se predstavilo 35 udruga koje su nakon tri godine jedva dočekale da se ova manifestacija održi.

Načelnica Općina Konjščina Anita Curiš Krok naglasila je kako je za ovogodišnji Sajam pri Starom gradu bilo puno priprema.

Sajam pri Starom gradu trebao bi postati naša ključna manifestacija. Konjščina je jedina lokalna jedinica samouprave, od okolnih općina koje su ušle u Turističku zajednicu Zlatni istok Zagorja, koja ima povijesnu kulturnu priču – dodala je načelnica.

Na manifestaciju je došao i župan krapinsko-zagorski Željko Kolar koji je kazao kako ovu manifestaciju posjećuje već dugi niz godina.

-Ova manifestacija podsjeća nas na srednjovjekovne dane, a i dio je turističke ponude Krapinsko-zagorske županije koje turistima pružaju dodatne aktivnosti – dodao je župan.

msopek/sjever.hr 14.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.