Now Reading:
Brza cesta Križevci – Kloštar Vojakovački – župan Koren: Izvođač radova zatražio je privremenu odgodu uvođenja u posao zbog povećanja cijena građevinskog materijala
Full Article 2 minutes read

Brza cesta Križevci – Kloštar Vojakovački – župan Koren: Izvođač radova zatražio je privremenu odgodu uvođenja u posao zbog povećanja cijena građevinskog materijala

Prioritet Koprivničko – križevačke županije je ravnomjeran razvoj svih njezinih dijelova kako bi se doprinjelo što većoj kvaliteti života građana i njihovom boljem standardu.

Jedno od područja o kojem se vodi posebna briga je svakako i prometna infrastruktura, a kako je na nedavno održanoj konferenciji za medije naglasio koprivničko – križevački župan Darko Koren trenutno najveći infrastrukturni projekt je izgradnja ceste od Križevaca do Vojakovačkog Kloštra koja je stalno otvorena tema.

– Ova dionica ceste je početak izgradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice, a svi dobro znamo da je Koprivnica i zbog svog gospodarstva i radišnih ljudi ovoga kraja odavno zaslužila brzu cestu. Vrijeme da je započnemo i u narednom periodu dovedemo brzu cestu do Koprivnice, no nažalost ne možemo odlučivati o dinamici realizacije tog projekta nego možemo biti uporni u propitkivanju– rekao je Koren dodavši kako je Županija u svakodnevnoj komunikaciji s Hrvatskim cestama.

Dodao je kako su za navedenu dionicu ishođene lokacijske odnosno građevinske dozvole, riješeni svi imovinsko-pravni poslovi, odabran je i izvođač radova te stručni nadzor, no obzirom na to da su se povećale cijene materijala i energenata, izvođač radova zatražio je privremenu odgodu uvođenja u taj posao dok Hrvatske ceste zajedno s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture ne pronađu rješenje.

– Ujedno je porast cijena i energenata prouzročio i problem u izgradnji drugog kolosijeka i rekonstrukciju od Križevaca do mađarske granice. Radi se o turskoj tvrtki koja uspješno gradi, no svi su u sličnom problemu i svi traže aneksiranje ugovora koji su se potpisali prije porasta cijena – zaključio je Koren.

www.sjever.hr
14.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.