Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA I danas će vam trebati osvježenje – temperature ponovno idu do 30°C
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA I danas će vam trebati osvježenje – temperature ponovno idu do 30°C

Prema prognostičarima, i danas će nam trebati osvježenje i zaštita od UV zračenja jer temperature ponovno idu do visokih 30 stupnjeva.

Prijepodne će biti pretežno sunčano, a zatim sa sjevera porast naoblake. Bit će i mjestimične kiše, uglavnom u obliku lokalnih pljuskova s grmljavinom, bit će na zapadu unutrašnjosti.

Na kopnu će slab do umjeren jugozapadni vjetar u drugom dijelu dana okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, prolazno i pojačan. Na sjevernom Jadranu slab do umjeren jugoistočnjak i jugozapadnjak, a u Dalmaciji sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža temperatura zraka kretat će se od 12 do 17, u gorju malo niža, a najviša većinom između 25 i 30 °C.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne u unutrašnjosti te povoljne na Jadranu. Zbog nešto nestabilnije atmosfere, uglavnom u drugom dijelu dana u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, najosjetljiviji meteoropati mogu osjećati manje tegobe. Tome mogu pridonijeti visoke dnevne temperature. Savjetujemo prikladno odijevanje, zaštitu od UV zračenja, dovoljno tekućine, a srčanim bolesnicima izbjegavanje suvišnih napora u najtoplijem dijelu dana.

www.sjever.hr / DHMZ
13.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.