Now Reading:
Više od 400 mališana na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Varaždinske županije
Full Article 2 minutes read

Više od 400 mališana na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Varaždinske županije

Varaždinski stadion Sloboda bio je domaćin 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Varaždinske županije, manifestaciji koja je okupila više od  400 djece, dječaka i djevojčica koji su se natjecali u mnogobrojnim sportskim disciplinama. Natjecalo se ukupno 10 ekipa iz devet vrtića s područja Županije, a natjecanja su bila u malom nogometu, bacanju loptice i u atletici – trčanju te skoku u dalj.

Olimpijski festival je otvorila Renata Skoko, pročelnica županijskog Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana koja je tom prilikom pohvalila festival kao jedan pravi dječji projekt koji promiče olimpijske ideale kao što su poštivanje pravila igre, uvažavanje drugih natjecatelja, timski rad te samopoštovanje.

– Ova ponosna i nasmijana lica djece koja smo vidjeli u mimohodu samo nam govore kako organizatori iz godine u godinu stvaraju jednu lijepu priču koja se osjeća i doživljava punim srcem. Čestitam organizatorima na još jednoj lijepoj i dobro odrađenoj organizaciji ove jubilarne olimpijade te sam sigurna da će djeca sa ovog stadiona otići nasmijana i vesela, svaka sa svojom medaljom, puna prekrasnih dojmova, ali i sklopljenih novih prijateljstava – rekla je pročelnica Skoko.

Predsjednik Saveza športova Varaždinske županije Krešimir Čop, organizator ovogodišnjeg natjecanja, naglasio je kako su djeca naše blago koje treba čuvati i njegovati te ih poticati na bavljenje sportom kao i pravilno ih usmjeriti u život.

– Cilj Olimpijade je doprinijeti odgajanju djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta i mislim da u tome uspijevamo – rekao je Čop.

www.sjever.hr
13.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.