Now Reading:
U Krapinsko – zagorskoj županiji 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom
Full Article 2 minutes read

U Krapinsko – zagorskoj županiji 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Na području Krapinsko – zagorske županije evidentirano je 29 novih osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih 8 testiranih PCR testom te 21 brzim antigenskim testom.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko – zagorske županije iznosi 410. Broj novooboljelih u proteklih sedam dana na 100.000 stanovnika iznosi 163, dok je prije tjedan dana bio 210.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se pet osoba pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima jedna na respiratoru. Dnevni prosjek hospitaliziranih COVID pozitivnih osoba u našim bolnicama je u prošlom tjednu bio pet pacijenta, a tjedan dana prije šest.

U zdravstvenim ustanovama Krapinsko – zagorske županije trenutno je šest pozitivnih djelatnika, od kojih pet zdravstvenih. Prošli je tjedan bilo devet pozitivnih djelatnika, od kojih sedam zdravstvenih. U ustanovama pružatelja socijalne usluge smještaja trenutno nema pozitivnih korisnika ni djelatnika. Prije tjedan dana bio je jedan pozitivan djelatnik.

Ukupno je evidentirano 18 COVID pozitivnih učenika u 11 škola te sedam pozitivnih djelatnika u sedam škola s područja Krapinsko – zagorske županije. Prošli je petak evidentirano 10 COVID pozitivnih učenika u dvije škole, te jedan pozitivan djelatnik.

Na području Krapinsko – zagorske županije trenutno se nalazi 141 raseljena osoba iz Ukrajine. Smještene su u privatnom smještaju.

www.sjever.hr
13.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.