Now Reading:
Nova odličja za zagorske vinare na “International Wine Challengeu” – Čestitao im i župan Kolar: Nagrade koje osvajate dokaz su da idemo u dobrom smjeru
Full Article 2 minutes read

Nova odličja za zagorske vinare na “International Wine Challengeu” – Čestitao im i župan Kolar: Nagrade koje osvajate dokaz su da idemo u dobrom smjeru

Objavljeni su rezultati s 38. izdanja International Wine Challengea, najutjecajnijeg i jednog od najstarijih vinskih natjecanja na svijetu.
Na ovogodišnjem natjecanju odličan uspjeh ostvarili su vinari s područja Krapinsko – zagorske županije, koji su osvojili 2 srebra i 3 bronce te su dobili ukupno 6 preporuka za svoja vina.

Srebro je tako osvojio Rajnski rizling 2020. Vinarije Sever te Triptih ledeno vino 2009. Vinarije Bodren. Bronca je pripala Vinariji Petrač za vino Bregh 2018. i za 999 limited edition te Vinariji Petrovečki za Sauvignon ledena berba 2009. Isto tako Vinariji Petrač pripala je pohvala za vina Karizma 2017. i Bregh rose 2019., a pohvalu su primila i Vina Vuglec za Sauvignon 2021. te Baronial 2016. Također, pohvala je pripala i Graševini 2020. Vinarije Sever i Tramincu ibpb 2017 Vinarije Bodren.

Vino koja su osvojila medalje IWC-a kuša najmanje osam sudaca prije nego što bude nagrađeno. Sva vina se kušaju na slijepo bez davanja cijena ili podataka o proizvođaču, a grupirana prema vrsti, regiji, postocima alkohola i šećera, kako bi se slična vina ocjenjivala zajedno.

Čestitku zagorskim vinarima uputio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, a mi je prenosimo u cijelosti:

“Čestitam svim našim vinarima na iznimnom uspjehu kojeg su ostvarili na ovom prestižnom svjetskom natjecanju. Ovo je najnoviji u nizu sjajnih primjera koji potvrđuju kakav ogroman iskorak su napravili zagorski vinari, koji za svoja vina već dugi niz godina osvajaju nagrade i priznanja na priznatim inozemnim ocjenjivanjima i festivalima, što je u konačnici prepoznalo i nagradilo zahtjevno međunarodno tržište, koje izuzetno cijeni naša vina. Ovakva natjecanja izvrsna su prilika za dodatnu promociju zagorskih vina i Hrvatskog zagorja kao renomirane i atraktivne vinske i turističke destinacije, čemu aktivnu podršku daje i Krapinsko – zagorska županija. Nagrade koje osvajate dokaz su da idemo u dobrom smjeru. Još jednom, primite iskrene čestitke.”

www.sjever.hr
13.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.