Now Reading:
Nakon dvije godine Maturantika ponovo uživo, uz brojne sadržaje i nekoliko noviteta – Stričak: Veselimo se šarenilu i energiji naših mladih!
Full Article 4 minutes read

Nakon dvije godine Maturantika ponovo uživo, uz brojne sadržaje i nekoliko noviteta – Stričak: Veselimo se šarenilu i energiji naših mladih!

Ove godine srednjoškolsko obrazovanje na području Varaždinske županije završava 1826 maturanata, a za njih će, kao i prošle četiri godine, biti organizirana Maturantika, jedinstven program kojim Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska zajedno s maturantima obilježavaju kraj njihovog srednjoškolskog obrazovanja.

Posljednje dvije godine Maturantika je, zbog pandemije koronavirusa, održana online, ali ove će se godine vratiti u punom sjaju i trajat će od 23. do 25. svibnja.

Župan Anđelko Stričak podsjetio je da se Maturantika petu godinu zaredom provodi na inicijativu PU varaždinske te ukratko predstavio program.
-Program počinje u ponedjeljak 23. svibnja mimohodom maturanata ulicama Varaždina, a tada će biti izabrana i naj odora. Program nastavljamo u utorak, 24. svibnja u Parku mladih gdje će se održati sportski dan, a Zaklada sv. Mihael je pripremila nagrade za tri najupornija i najizdržljivija maturanta. Trećeg dana, u srijedu točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati quadrillu i poslati poruke mira – rekao je Stričak.

Pozvavši maturante da se uključe i da dođu predstaviti svoje odore i sudjeluju u programu, Stričak je zaključio:
-Veselimo se tom šarenilu i posebnoj energiji naših mladih, a ono što bi me posebno veselilo je da prođe sve u redu i siguran sam da će tako i biti!

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković naglasio je da se stvari sistematiziraju, institucionaliziraju, kako bi maturanti doista mogli pokazati svu raskoš svojeg talenta, onoga što su završili.

-Ono što je bitno je da sve prođe u miru i veselju i da njihov završetak škole bude nešto što će pamtiti. Grad se uključio zajedno sa Savjetom mladih Grada Varaždina, Crveni križ će im čuvati stvari, Koncertni ured će se pobrinuti za muziku, DJ-a, a ono što treba naglasiti jest da je Grad platio majice i edukaciju plesa za quadrillu koju će 600-tinjak maturanata izvesti na Kapucinskom trgu – rekao je Marković.

Vrijedi svakako spomenuti da će maturanti ovoga puta dobiti i narukvice koje nekad znaju koristiti kad idu u kafiće, za punoljetne i maloljetne, tako da se zna tko je punoljetan, a tko nije, dodao je Marković.

Maturantika će se odvijati u Parku mladih te u varaždinskoj starogradskoj jezgri, a trodnevni će program biti vođen, s proaktivnim događanjima. O redu i miru brinut će djelatnici PU varaždinske, ali ne samo oni.

-Policija će na prostoru Parka mladih primjenjivati preventivne mjere zajedno s mješovitim ophodnjama koje će biti u sastavu predstavnika profesora i roditelja, a bit će tu i kontakt policajci. U slučaju nužnosti intervencije, radit će se o minimalnoj intervenciji, opet s ciljem prevencije i da se doista maturanti osjećaju sigurno i da se zabave. U okruženju maturantike koja će ponovno oživjeti u svom punom obimu, želja nam je da se ona odvija u radosti i sigurnosti kao što se odvijala i svih prethodnih godina – pojasnio je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić.

Maturanti iz Varaždinske županije i ove će godine, dakle, moći uživati u posebno za njih osmišljenom programu, a Maturantiku neće spriječiti ni eventualno loše vrijeme – u tom će se slučaju, naime, maturanti okupljati u varaždinskoj Areni.

Neka bude veselo, šareno, raspjevano, rasplesano, ali bez izgreda, na radost i maturanata i svih uključenih u organizaciju programa, ali i građana koji će, nadamo se, imati strpljenja i razumijevanja za mlade ljude koji zajedno žele obilježiti završetak svog srednjoškolskog obrazovanja.

PROGRAM „MATURANTIKA 2022.“

23. svibnja 2022. godine – ponedjeljak

12.30 – 13.00 – Park mladih – Okupljanje maturanata

13.00 – 14.00 – Centar grada – Mimohod maturanata

14.00 – 14.15 – Park mladih – Proglašenje najodore i uručenje nagrade

Nagrada: izlet u adrenalinski park Accredo Zasadbreg

14.15 – 18.00 – Park mladih – Nastup DJ-a (David Mash)

24. svibnja 2022. godine – utorak – Sportski dan: SPORTOM PROTIV OVISNOSTI

14.00 – 18.00 – Park mladih – Vježbanje na spravama uz stručno vodstvo predstavnika 5 Star Fitness Centra – proglašenje triju najupornijih/najizdržljivijih/uručenje nagrada Zaklade Sveti Mihael

–nastup DJ-a (David Mash & Detron)

25. svibnja 2022. godine – srijeda – Plesni dan: PLESOM PROTIV NASILJA

12.00 – Kapucinski trg – Maturanti plešu quadrillu

14.00 – 18.00 – Park mladih – Nastup DJ-a (Detron)

a.kučić/sjever.hr
13.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.