Now Reading:
Na području Svetog Petra Orehovca otvorena dva nova dječja vrtića – župan Koren: Ovo je pokazatelj koliko brinemo o razvoju cijele županije!
Full Article 3 minutes read

Na području Svetog Petra Orehovca otvorena dva nova dječja vrtića – župan Koren: Ovo je pokazatelj koliko brinemo o razvoju cijele županije!

Na području općine Sveti Petar Orehovec svečano su otvorena dva dječja vrtića – jedan u Gornjem Fodrovcu i vrtić Mali Petar u Svetom Petru Orehovcu.

Podršku Županije ovim važnim događajima iskazao je župan Darko Koren, a svečanostima su prisustvovali brojni uzvanici – državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Ante Babić, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, predsjednik Općinskog vijeća Josip Međan i članovi Vijeća, načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, načelnik Općine Kalnik Kruno Đurec, ravnatelj Osnovne škole Sveti Petar Orehovec Stjepan Lučki, ravnateljica vrtića Štefica Matus, predstavnici tvrtke Radnik, predstavnici Stipić graditeljstva, projektanti i članovi stručnog nadzora, župnici Krunoslav Detić i Milan Kerš, direktorica križevačke Turističke zajednice Olinka Gjigaš, kao i roditelji i mještani.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak istaknuo je kako je riječ o jedinstvenoj prigodi u Hrvatskoj.

-Ministarstvo poljoprivrede uložilo je oko 7,5 milijuna kuna ovdje u Svetom Petru Orehovcu te je osiguralo sredstva za još 200 vrtića u RH. Kroz program ruralnog razvoja nastavljamo i dalje, a iduće godine nas očekuju nova sredstva za razvoj poljoprivrede, prehrambene industrije i za razvoj života na selu – rekao je Majdak.

Zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Ante Babić istaknuo je kako je za 16 općina u županiji izdvojeno 3,2 milijuna kuna, a predstoje im još dvije omotnice.

-U gradnji vrtića sudjelovali smo s 900 tisuća kuna, a na području cijele Hrvatske je otvoreno 498 dječjih vrtića za koje je Vlada uložila 2 milijarde kuna. Uvjeren sam kako će i ovaj vrtić pomoći da se roditi koje dijete više – kazao je Babić.

Župan je naglasio kako je otvaranje vrtića iznimno značajno za pozitivnije demografske pokazatelje i budućnost ovog prostora.

-Realizacija ovakvih projekata velika je radost i takvim sam radostima puno svjedočio u životu, a iznimno je poseban osjećaj kada se dva takva objekta otvore u jednom danu. Čestitam načelniku, svim njegovim suradnicima te ravnateljici. Danas svaki roditelj želi da njegova djeca imaju istu startnu poziciju kao i djeca u drugim sredinama, a to sada imaju u Svetom Petru Orehovcu. Županija ima nadležnost nad školstvom u općini i to je vidljivo od glavne matične škole koju smo dogradili i stalno u nju ulažemo, a izgrađene su nove škole u Fodrovcu i Gregurovcu. Uskoro ćemo otvoriti i novu školsku sportsku dvoranu i vjerujem da su to dovoljni pokazatelji koliko brinemo o mještanima i razvoju ovog kraja, kao i cijele Županije. Želim vam mnogo uspjeha u radu vrtića – poručio je župan Koren.

Foto: ilustracija / arhiva
www.sjever.hr / kckzz.hr
13.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.