Now Reading:
Brojne prirodne ljepote i znamenitosti Koprivničko-križevačke županije rezultirat će novim turističkim proizvodom – gravel cikloturizmom
Full Article 3 minutes read

Brojne prirodne ljepote i znamenitosti Koprivničko-križevačke županije rezultirat će novim turističkim proizvodom – gravel cikloturizmom

U restoranu Fakin u Legradu predstavljen je projekt razvoja gravel cikloturističke ponude Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali i župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, pomoćnica direktora Zajednice Kristina Sočev, županijski pročelnik za gospodarstvo Marijan Štimac te načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

Pomoćnica direktora Sočev istaknula je kako je riječ o predstavljanju prve faze projekta obzirom da se završetak očekuje do kraja godine.

-Ovaj novi turistički proizvod na području naše županije značajno će doprinijeti razvoju turističke ponude. Poznato je da su cikloturizam i biciklizam vrlo popularni na području cijele Hrvatske, a naša županija ima sve predispozicije, odnosno prirodne ljepote te bogatu enogastronomsku i kulturnu ponudu. Željeli smo povezati sve dionike i uobličiti novi proizvod gravel cikloturističke ponude koji će funkcionirati kroz cijelu godinu, a ujedno ćemo pomoći agencijama da na organiziran način ponude takav doživljaj posjetiteljima. Vjerujem da će koristi imati i ugostiteljski i smještajni kapaciteti te kulturne i druge ustanove, a interes samih posjetitelja, domaćih i iz inozemstva, već postoji – naglasila je pomoćnica direktora Sočev.

Župan je izrazio zadovoljstvo pokretanjem inovativnog turističkog proizvoda koji „ima svoje mjesto u županijskoj turističkoj ponudi i svoj potencijal, obzirom na naše prirodne ljepote i znamenitosti“.

-Uz sve ostale preduvjete koji su potrebni da bi se ovakav tip turizma mogao odvijati, važna je i izrada infrastrukture, a posebno nas veseli što je istaknuto kako malo područja u Hrvatskoj ima takav prirodni potencijal kao naša županija. Činjenica je da u suvremeno vrijeme turistički djelatnici moraju neprestano osmišljavati nove ideje i programe, inovativna rješenje kakav je i gravel cikloturizam. Hvala svima koji su uključeni u projekt i vjerujem da će to biti značajan doprinos našoj cjelogodišnjoj turističkoj ponudi – dodao je župan.

Vrijednost projekta je gotovo 100 tisuća kuna, a nakon biciklom odvoženih 832 kilometra, definirano i trasirano 34 segmenta, 23 čvorišta i 482,5 kilometara. Primarna tri tematska područja su podravski dio Koprivničko-križevačke županije, Bilogora te Kalnik i Crna Gora. Sve staze dostupne su na web stranici županijske Turističke zajednice.

Zanimljivo je da se cikloturistima pruža mogućnost da preko interaktivne karte sami kreiraju rutu ovisno o željama, naprednosti staze i sličnim karakteristikama, spajajući čvorišta i mjesta koja se želi posjetiti.

U sljedećoj fazi predstoji izrada prometnog elaborata, postavljanje totema, definiranje standarda, održavanje radionica i obuka za dionike, izrada vizualnog identiteta i promotivnih materijala, dovođenje agencija na prezentacije gravel cikloturističkih sadržaja te izrada mobilne aplikacije.

Foto: kckzz.hr
www.sjever.hr / kckzz.hr
13.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.