Now Reading:
Zdravstvo jedna od glavnih tema posljednje sjednice koprivničko-križevačke Županijske skupštine: evo o čemu se sve raspravljalo
Full Article 2 minutes read

Zdravstvo jedna od glavnih tema posljednje sjednice koprivničko-križevačke Županijske skupštine: evo o čemu se sve raspravljalo

Na 6. sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije raspravljalo se o 21 točci dnevnog reda. Sjednicu, kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, vodio je predsjednik Skupštine Damir Felak.

Prva točka dnevnog reda odnosila se na donošenje godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna za prošlu godinu, a obrazloženje je dao župan Koren, koji je govorio o prihodima i rashodima po pojedinim segmentima proračuna.

Nakon što su članovi usvojili ovu točku, na dnevnom redu bila je i tema imenovanja načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke te predsjednika i članova Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste.

Zamjenik Ljubić obrazložio je odluku o mrtvozorstvu, a pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac odluku o prijenosu prava vlasništva županijskog zemljišta na Grad Đurđevac. Obje su odluke usvojene, a vijećnici su prihvatili i odluku o darovanju zemljišta koja se odnosi na školu Grigora Viteza u Svetom Ivanu Žabnom. 

Ravnatelj Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica Mato Devčić predstavio je kupnju zemljišta na TRC Šoderica, a članovi su zatim usvojili zaključke o zakupu poslovnog prostora Doma zdravlja KKŽ u Đurđevcu, proširenju djelatnosti Ljekarne Križevci te proširenju djelatnosti Ljekarne Koprivnica.

U nastavku sjednice, zamjenik Ljubić predstavio je izmjene i dopune plana specijalističkog usavršavanja zdravstvenih radnika za petogodišnje razdoblje (2020.-2024.), a zatim je na dnevnom redu bilo razmatranje brojnih izvješća županijskih tijela i ustanova za prošlu godinu.

Foto: kckzz.hr
www.sjever.hr / kckzz.hr
12.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.